Kék zászló 2017: vajon még mindig kitűnő Sarti tengerpartja?

Az EEPF görög civil szervezet hétfőn jelentette be az idei Kék zászló díjazottakat. A Kék zászlót minden évben a legkitűnőbb vízű tengerpartok kapják, amelyek évről évre tucatnyi strandokra vonatkozó környezetvédelmi és egyéb előírásnak felelnek meg. Idén összesen 3574 strand és 662 kikötő kapott kék lobogót, melyből Görögország 486 strandjáért és 12 kikötőjéért vonhatja fel a zászlót tengerpartjain.

Kék zászló 2017
Fotó: @blueflag.global

Ebben az évben, a Kék Zászló a 30. születésnapját ünnepli. Az évforduló alkalmából a bejelentés ünnepségét szervező szervezet ígérete szerint hamarosan az elmúlt 30 év összes kék zászló díjának listája publikálva lesz. Sarti eddigi összes Kék zászlójáról mi itt írtunk.

Annyi felkapott sziget és nevezetes strand ellenére a görögök földjén 71 zászlóval idén is a Szártinak otthont adó, háromágú Halkidiki félsziget vitte a pálmát. De vajon kedvenc görög falvacskánk is megkapta ismét a világhírű lobogót?

Természetesen Sarti 2017-ben is szerepel a Kék Zászló díjazottak listáján, ezzel a falu idén 13. alkalommal kapta meg a rangos elismerést. A díjazottakat idén is ünnepélyes keretek között jelentették be, ezúttal a rendezvény helyszíne Athén külvárosa; Glyfada volt. A teljes görögországi lista itt érhető el.

Idén is ügyeljünk a több, mint egy évtizede kitűnő minősítést kapott Sarti tisztaságára, hogy jövőre is ugyanolyan szép környezetbe térhessünk vissza a Sithonia „ékszerdobozkájába”, mint amilyen akkor volt, amikor a Kék Zászlót megszavazták neki! Használjuk a nem is olyan régen kihelyezett hulladékgyűjtőket és óvjuk a környezetet!

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük