Idén második lett Görögország a Kék Zászlós strandok listáján

Görögország 2017-ben második lett a világ Kék Zászlós strandjainak listáján – írja a GTP. A megmérettetésen idén 47 ország vett részt. Az első helyezett Spanyolország lett. A díjazott strandokat és kikötőket múlt hétfőn jelentette be a görög természetvédelmi szervezet, az EEPF (Hellenic Society for the Protection of Nature). A bejelentésre a Glyfada Beach és a Glyfada Golf Gardens helyszíneken került sor, ünnepélyes kereteken belül.

A „kék zászló” egy ökocímke, amit a világ strandjainsk ítélnek oda egy független, koppenhágai non-profit szervezet szervezésében. Az EEPF ennek a szervezetnek a görögországi képviselete, vagyis a program koordinátora Görögországban.

Kék zászló 2017

Idén 56 zászlóval többet kapott Görögország, mint tavaly. Míg idén összesen 486 strand és 12 kikötő kapta meg a kitűnő minőséget jelző „kék zászló” díjat Görögországban, tavaly 430 görög strandot és 9 kikötőt díjaztak a kék lobogóval. Annyi felkapott sziget és világhírű strand ellenére idén 71 zászlóval ismét a Halkidiki félsziget vitte a pálmát Görögországon belül.

A világméretű alapítvány idén összesen 3574 strandnak, 662 kikötőnek és 2014-ért 50 fenntartható turista hajónak adta át a nemzetközi ökocímkét jelentő kék zászlót. Az EEPF szerint az újonnan megbecsült díjazottak 25 százaléka Görögországban található!

A kék zászlót csak a szigorú követelményeknek megfelelő strandoknak ítélik oda, amelyek magukba foglalják többek között a környezeti nevelést, a víz minőséget, a környezetvédelmi és biztonsági szolgáltatásokat. Idén a Kék Zászló program 30 éves! A 2017-es 486 görög kék zászlós strand teljes listája innen érhető el!

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük