Szerelmes vagy a tengerbe? Oszd meg az érzést!

Amatőr és profi fotósok figyelem! Beleszerettél a tengerbe? Oszd meg az érzést és segítsd a projektet! Ha a tenger szerelmese vagy, vegyél részt abban a görög szervezésű #MyBlue fotópályázatban, amely a tenger védelméért jött létre és segíts belevonni minél több embert! Fényképed segítségével most te is részt vehetsz a kampányban, amely a tenger szépségére és fontosságára kívánja felhívni az emberek figyelmét.

A #MyBlue kampány részeként indult fotópályázatban amatőr és profi fotósok egyaránt résztvehetnek, állampolgárságtól függetlenül. A fotópályázatban bárki részt vehet, aki a görög tenger szépségét és jelentőségét szimbolizáló fényképét megossza a #MyBlue Fotópályázat Facebook oldalán.

„Mutasd meg kedvenc, végtelenül kék görögországi helyszínedet! Készíts képet a görög tengerről, ahogy te láod és érzed!”- áll a szervezők közleményében. A képeket augusztus 31-ig várják a versenyre, míg a nyerteseket szeptemberben jelentik be a szervezők.

Ha te is részt vennél a versenyben

Töltsd fel fotódat nyilvánosan a #MyBlue Fotópályázat Facebook oldalára, add meg a helyszínt (és az évszámot), ahol a fotó készült és írj egy legfeljebb 30 szóból álló rövid leírást, amelyben feltünteted az alábbi két hashtaget: #MyBlue #dolphinmanfilm .

A #MyBlue néven futó görög kampány célja felhívni a figyelmet az óceánnal való kapcsolatunkra és az óceánok védelmének szükségességére. A kampány szervezői a WWF Görögország az EDN (Moving Docs), az Anemon, a GTP (Greek Travel Pages) és a Görög Nemzeti Idegenforgalmi Szervezet.

A #MyBlue kampányt egyre több vállalkozás támogatja. Többek között olyan cégek, akik tevékenysége magába foglalja az óceán megőrzését és elkötelezték magukat egy szabad-merülőkből, természetvédőkből, fotósokból, úszókból és kék aktivistákból álló globális közösség felé, hogy együtt ünnepeljék a tenger szépségét.

További információk a kampányról itt: #MyBlue

A #MyBlue fotópályázat nyereményei

A nyertesek 250 euró értékű tengeri felszerelést (Apnea búvárruhák, maszk, légzőcső és uszonyok) és az athéni Danaos moziba szóló mozijegyeket nyernek a Lefteris Charitos rendezte Dolphin Man c. dokumentumfilmre. A Dolphin Man c. film Jacques Mayol rendkívüli élettörténetét mutatja be az első szabadmerüléstől a 100 méteres merülésig, melyet a Nagy Kékség c. kultuszfilm motivált.

A Dolphin Man egy görög produkció (Anemon Productions), melyet a Görög Filmcentrum, az ERT, valamint a francia, német, japán, kanadai, svéd, svájci, izraeli olasz és ciprusi TV csatornák közösen készítettek el. A dokumentumfilm, amelyet ősztől mutatnak be a görög mozikban, szintén a társadalom tengerrel való kapcsolatával és az óceánvilág védelmének fontosságával foglalkozik csakúgy, mint a fent nevezett kampány.

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük