Címkézve: , ,

Ennek a témakörnek tartalma 13 hozzászólás, 6 résztvevő. Utolsó frissítés:  ancsika77 1 év, 10 hónapja telt el.

14 bejegyzés megtekintése - 1-14 / 14
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28355

  lulaki
  Adminisztrátor

  Babák és gyerekek Sarti tengerpartján. Biztonságos? Igen! Hisz vannak lassan mélyülő partszakaszok és puha, homokos a part. De a nap káros sugarai elleni védelemre mindig figyelni kell, nem csak a kisbabáknál, a felnőtteknél is!!!

  Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!
  #41870

  Sziasztok!
  Érdeklődés képpen kérdezném tőletek, hogy 2 éves kisfiúval bevállalható-e Sartira az út :)
  Csak azért kérdezem, mert mi megyünk, egyénileg utazunk autóval, de ismerősök többen is fejcsóválva mondták, hogy ilyen pici babával olyan hosszú útra….Na ezt én nem értem. 2 éves gyerek már nem olyan pici baba, plusz biztonságos vezetéssel, főleg éjszakai utazással, amikor Dani úgyis aludni fog miért lenne veszélyes? :O
  Hárman is tudunk vezetni, felváltva alig 5 óra jut fejenként…ez nem olyan sok, vezettem én már 19 órákat is egyszerre :)
  De tényleg annyira megterheli az út?
  Sztem sokkal jobban bírják az utazást, mint a felnőttek. Dani pedig nagyon szeret autókázni, ha fel is ébred, keri anyuja ott lesz mellette vagy valamelyikőnk és elszórakoztatja. Valamint mivel egyénileg utazunk ott állunk meg és annyi időre ahol akarunk…Ezért nem értem a rosszalló megjegyzéseket :/
  Nyugtassatok meg, hogy rendben lesz minden :)

  #41879

  lulaki
  Adminisztrátor

  Buszon is láttunk már kicsi gyereket. Szerintem ne aggódj emiatt! Bár nincs gyerekem, de ha lenne, nem gondolkodnék ezen. Az a véleményem, hogy mindent lehet, csak akarni kell. Aki pedig negatív, annak toll a fülébe! Nézd meg a Sarti babanaplót, ahol láthatod pl. Marcit is, aki 7 hónaposan járt Szártin! Ide várjuk majd a te beszámolódat is!!!) Raksz fel róla egy fotót? :)

  #41883

  Szia :)
  Annyira nem aggódom, mert mi biztosak vagyunk benne hogy élvezni fogja, még az utazást is :)
  Szeptemberben fogunk menni, de az élménybeszámolót mindenképp megírom majd :D
  Daniról is töltök majd fel fotókat :)

  #41896

  lulaki
  Adminisztrátor

  Ez a beszéd! ÓÓÓ, de jó dolga lesz ott a kis krapeknak! :)

  #42003

  lenkici
  Tag

  Ancsika77,szeretnélek megnyugtatni.Az én kisfiam kb.2 és fél éves volt,amikor Sartin nyaraltunk,saját autóval mentünk,egyáltalán semmi gond nem volt.Úgy csináltuk,hogy éjfél elött indultunk,tehát éjszaka utaztunk,elsősorban azért,hogy elkerüljük a nagy forgalmat,a légkondit sem kellett olyan veszettül engedni,a fiam pedig végigaludta az éjszakát az utazás alatt,mire megébredt,már átléptük a macedon határt.Igy még délelött megérkeztünk Sartira.Csak az volt benne a rossz,hogy ugyebár éjszaka nem látod a tájat,amin áthaladsz.Amúgy tényleg szuper jól viselte az utat,de szeret is autókázni. Tehát csak nyugi….
  Szeretném,ha nekem is elküldenéd az összeszedett infót,és majd ird meg,milyen volt a szállás,de aprólékosan.Idén sajnos nem sikerül összehozni a nyaralást,de jövőre mindenképpen visszamegyünk Sartira,és szeretném időben megtervezni,lefoglalni.Az e-mail cimem: lenkicsek@gmail.com.
  Jó nyaralást nektek!!

  #42008

  Szia lenkici!

  Megnyugtatáááááál :P Köszi. Írtam e-mailt Neked :D

  #42010

  lenkici
  Tag

  köszi…

  #42017

  Boganka
  Felhasználó

  Szisztok!
  Mi mindig délután indulunk, s így kb 9_10 között érkezünk. Igaz,ha besötétedik, akkor nem látni a tájat,de nincs akkora forgalom, nincsenek kéregetők sem. Viszont hazafelé kb 7-kor elindulunk, végig fényképezünk és videózunk. Kb éjfél egy órakor saját ágyilóban alszunk. Aki éjjel fáradt, álljon meg – több hely is adódik – a friss, sznte hideg hegyi levegö egy időre felfrissít.

  #42081

  erikSVK
  Tag

  Kerdezhetek, hol lehet megalni Serbiaban vagy macedoniaban? Szlovakiabol indulunk delutan es ejjel pihenni szeretnek valahol es ide jott ki valahova. Koszi :)

  #42099

  lenkici
  Tag

  Én azt ajánlom,ha éjszaka meg akartok állni pihenni,mindenképpen benzinkútnál tegyétek,elöl,minél közelebb a bejárathoz és a világossághoz.Szerbiában a Mc Donalds-nál is tökéletes.Szerintem igy a legbiztonságosabb.

  #42100

  fmeskal
  Tag

  Sziasztok!
  Mint ahogy Lulaki írta korábban, fiam hét hónaposan látta meg a tengert először, azóta kétszer voltunk már vele (most 4 és 1/2 éves), sőt, tavaly – szintén kb. 7 hónaposan – a húga is megízlelhette a sós tenger ízét. :) Az utazás minden esetben könnyen ment, bár két évesen a gyerekek már intenzívebb érdeklődést mutatnak a környezet iránt, és nagyobb a mozgásigénye, általában nehezebb őket huzamosabb ideig ülésre bírni. Fontosnak tartom a kényelmes gyerekülést (amiben a gyereknek van ugyan szabadságfoka, de kibújni nem tud az ülésből). Javaslom még, ahol van lehetőség (Szerbiában például az OMV kutak) a gyereket “megmozgatni”, egyes kutak mellett játszótér van (csúszda, mászóka), ahol kellően le tudnak fáradni, és könnyebben megy az alvás. Mi délután 4 óra tájékán szoktunk indulni, első hosszabb megállónk a Backa Topola melletti OMV kút az autópálya mellett. Még viszonylag világosban érkezünk, vacsorázás, gyerekeknek játszóterezés, általában bő egy órát töltünk itt, sötétedik, mikor továbbállunk. Így az út nagy részét éjszaka tesszük meg, mire felébrednek, reggelre már a görög határon vagyunk, onnan nincs messze az első nagyobb benzinkút, ahol szintén lefáradhatnak a kicsik a “játszótéren” (tavaly szintén jó egy órát töltöttünk itt, igaz, már reggel 5-kor ott voltunk). Az út a két hosszabb megállóval 16 órát vett igénybe, mivel 4-esben utaztunk (2 felnőtt és két gyerek), így csak magunkhoz kellett alkalmazkodni.
  A másik fontos dolog – szerintem -, hogy a felnőttek közül legalább egyikük – amennyire lehet – pihent legyen, mert a gyereknek úgyis az lesz az első kérdése, amikor kiértek: “és mikor megyünk pancsolni?” A hosszú levezetett kilométerek után nem biztos, hogy ez lesz az első kérdés, amit hallani szeretnél (pedig már te is szívesen áztatnád magad a tengerben). ;)
  Vagyis én bátran merem mondani: el lehet indulni kisgyerekkel is, a lényeg, hogy tudjon lefáradni út közben és legyen mivel lekötni az autóban, amikor nem alszik. Ne hallgassatok másokra, mi ezeket ugyanígy megkaptuk minden évben.
  Azonban egy dolog van, amin valóban el lehet vitatkozni: a gyerek mennyire fogja értékelni a tengert, hisz egy gyerek ugyanúgy jól tudja magát érezni a Balaton parton is, minek a tengerhez utazni 1000 kilométereket. Ebben van igazság, de míg itthon nagy eséllyel pórul járhatsz az időjárással, addig a görög tengerparton garantált a jó idő. És még lehet, hogy árban is jobban ki lehet jönni, mint idehaza.
  Szerencsés utat és jó nyaralást mindenkinek, akár gyerekkel, akár gyerek nélkül! :)

  #42101

  lenkici
  Tag

  Nos…igaz,hogy itthon is szép a Balaton,de a Görög tenger nyomába se érhet.Ráadásul árban tényleg nem drágább,mint itthon,vagy ,ha mégis,csekély a különbség. Az út az valóban hosszú,de aki szeret utazni és kirándulni,az élvezi. Amit külön kiemelnék a tenger javára,az a sós viz,meg a levegő,ami rendkivül jó hatással van az egészségre,immunerősitő úgy felnötteknek,mint gyerekeknek egyaránt,és ajánlott az allergiában, asztmában szenvedőknek.

  #42128

  Fmeskal, köszi a sok hasznos infót :)

  Már nem figyelek az olyanokra, akik csóválják a fejüket :)
  Mi is délután indulunk és hasonlóan tervezünk, mint ahogy ti tettétek :P Kis megálló alvás előtt sötétedéskor, aztán ahogy ismerem Daninkat, reggelig szunyálni fog :)
  Mire felkel Görögországban leszünk.
  Szerencsére mi hárman leszünk felnőttek ,mind tudunk vezetni, így aztán annyira nem leszünk fáradtak :)
  Dani vízőrült-akárcsak én- minden vízbe bele kell mennie, pancsolnia kell, nem bírjuk megállni, hogy ne :D
  Biztosan szeretni fogja a tengert, persze egy lavór vízzel is hasonlóan van, de a tenger az azért mégiscsak a tenger :P
  Szoktunk nézni Sartis videókat, azt imádja a legjobban amelyiken a hullámzást vették fel és tapicskol a lábával, mintha benne lenne a vízben :P
  Persze a leges legfontosabb dolgot nem hagyjuk itthon, ez pedig a homokozó felszerelése :D Itthon is imád homokozni, sározni, na Sartin majd kiélheti magát :)
  Már alig várjuk, hogy indulhassunk, még 48 napunk van hátra!

  Szép nyarat!

  Anita

14 bejegyzés megtekintése - 1-14 / 14

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.