Címkézve: 

Ennek a témakörnek tartalma 13 hozzászólás, 4 résztvevő. Utolsó frissítés:  lenkici 1 év, 3 hónapja telt el.

14 bejegyzés megtekintése - 1-14 / 14
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #42413

  lenkici
  Tag

  Sokat olvasni arról,hogy milyen szeptemberben,vagy októberben utazni Sartira.De mi van a Májussal? Volt már valaki közületek? Május végén megyünk,úgy tervezem,hogy sok mindent nem vinnék itthonról,inkább ott venném meg,ami kell(fürdőlepedők,papucsok,kalapok),lesznek nyitva tavernák,boltok,fagyizók? Mire számithatok,milyen a viz,szeles az idő,esik sokat az eső? Segitsetek,tapasztalatokat kérek!!!

  Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!
  #42414

  SI
  Adminisztrátor

  Szia lenkici! :)
  Én voltam egyszer májusban. A felállás ugyanaz, mint szeptemberben. Annyi a különbség, hogy a víz májusban még elég hideg, míg szeptemberben már jó meleg. Ami az időjárást illeti, ugyanúgy lutri, nem lehet megjósolni előre. Előfordulhat az eső, de az is lehet, hogy 40 fok feletti lesz a hőpmérséklet, mint egyik évben. Amikor mi voltunk májusban, sajnos végig esett az eső, de az akkor egész Európát érintő rossz idő volt, szóval megszívtuk. Azt hiszem, 2 alkalommal volt lehetőségünk strandolni.

  De neked ez ne vegye el a kedved, mert nincs rá garancia, hogy akkor is az lesz, amikor ti mentek! Alakulhat ez teljesen jól is, de azzal számolj, hogy a víz olyankor még tényleg hidegebb!

  #42459

  lenkici
  Tag

  Köszönöm szépen lulaki. Ami a vizet illeti,voltunk már június elején és szeptember elején is,nekem ugyanolyan hideg volt mindkét esetben.Igazából csak az időjárás miatt izgulok,meg hogy azért legyenek nyitva tavernák,boltok(a gyerekek miatt,ők nagyon élvezik az ilyen kis vásárlásokat).És megigértem nekik,hogy fagyizni is fogunk….remélem jó lesz.Köszi az infót!

  #43408

  SI
  Adminisztrátor

  Emiatt ne aggódj! Van, ami még nincs nyitva ilyenkor, de azért nem maradtok fagyi nélkül és szerintem hideg sem lesz hozzá! ;) Van egy málnás fagyi, (klasszikus tölcsérbe gombócos, nem jégkrém!) aminek nem emlékszem a nevére, de sztem meg fogjátok találni! Fehér színű, piros foltokkal. Málnás íze van, de nem konkrét málna ízű. Az valami isssteni finom!! A gömb formájú sütemény ízéhez hasonlít, aminek piros a teteje. Ha esztek ilyen sütit, vagy fagyit, gondoljatok ránk! :) Óóó, miért jkellett elegetnem, istenem! :D

  #43412

  lenkici
  Tag

  Most megnyugtattál,köszi.Ha még emlékszel,kb. merre található azt a bizonyos fagyi,meg is fogjuk keresni….már alig várom!!

  #43413

  lenkici
  Tag

  Lulaki,ti már többször voltatok,ird le nekem,kérlek,melyek azok a helyek,ahol finomakat lehet enni,inni, nem égbe szökő árakon(nem lesz pazarolni való pénzünk).Gondolok a gyrosra,palacsintára,finom sütikre.Szivesen kipróbálnám a görög konyhát a gyroson túl is,de nem tengeri herkentyüket,mit ajánlanál.Hol tudnák kipróbálni a búvárkodást a gyerekek….minden ilyen tapasztalat érdekel. Egyszer voltunk Szártin(akkor egy gyerekkel,most hárommal),de sokmindenre nem emlékszem,nem is kavartunk nagy port,a pihenésé volt a főszerep. Most szeretném,ha a gyerekeknek maradandó élményben volna részük,amit szivesen emlegetnek majd sokáig.
  És köszönöm,azt is,hogy itt vagytok,azt is,hogy válaszolsz.Nagy segitség ez az oldal!!!

  #43416

  SI
  Adminisztrátor

  Három fagyizó van Szártin (de lehet, hogy időközben még több is lett). Az egyik a buszparkolónál egy saroképületben, ahol az óriási “Belissimo” felirat látható. Mit itt szoktunk olyan finom fagyit enni:

  Belissimo Pékség

  #43417

  SI
  Adminisztrátor

  Nagyon köszönjük a kedves szavaidat, az ilyen mindig jól esik az embernek! :)
  Az Aigaio Fast Food nevű “gyorséttermet” mindenképpen ajánlanám, amit egy tündéri görög család működtet. Amikor mi először ott jártunk, Dimitri, aki most a gyroszt készíti, kb. 10-12 éves?! volt. Mostanra felnőtt lett belőle. Szóval régóta működnek és soha nem hálátlanok a törzsvendégekkel!!! …és itt nem is ragoznám túl a többi étermet, mert gyakorlatilag mindenhol szeretik a törzsvendégeket. Viszont őket mindenképp kiemelném, hiszen mi már több, mint tíz éve élvezzük a vendégszeretetüket és sosem kellett még csalódnunk! A gyerekek miatt Memphis palacsintázóját is ajánlom, ahol többek között nutellás banános óriáspalacsintát lehet enni, ami egy fárasztó strandolós nap után valószínűleg egyikőtöknek sem lesz ellenére! :)
  (Memphis palacsintázója a faluból a központ felé haladva a főutca végén található, a két palacsintázó közül a bal kéz felőli az övék!)

  Én a tengeri herkentyűket nem eszem, de ha szeretnéd közelebbről is megismerni a görög ételeket, akkor közvetlenül a tengerparton, a templomnál van egy halas taverna, illetve ugyanezen a részen, a parti tavernákban van több olyan hely, ahol hagyományos ételeket lehet enni. Sarti Beach felől a főutcában a központ felé haladva a legelső étterem, ahol ablakon adják ki a Gyroszt, az is egy jó hely, az idősebb helyi görögök közül sokan ott szoktak fogyasztani!

  A búvárkodással kapcsolatban a helyi utazási irodákban tudsz majd érdeklődni, ott lehet ilyen programra befizetni, de érdemes már előtte is tájékozódni a Sithon Travelnél, mert a szervezett programok csak heti 1-2 alkalommal vehetők igénybe, nem tudom, a búvárkodásra minden nap van-elehetőség?!

  Sarti úgy megváltozott, hogy rá sem fogsz ismerni! Szerintem a gyerekek akkor is maradandó élménnyel jönnek majd haza, ha egy hétig a parton strandoltok, mert már maga Sarti aurája is egy élmény! A homokos partrészen lehet homokvárat építeni, kis hálóval halacskákat fogni (kint kaphatóak kicsi halászhálók), kagylót gyűjteni, hajókázni, szóval rengeteg a lehetőség! :)

  Mikor voltatok kint először? Autóval mentek?

  #43418

  lenkici
  Tag

  Nagyon szépen köszönöm Lulaki,most igazán nagyon sokat segítettél.Már alig várom,hogy induljunk.Azt mondják,hogy ha egyszer jártál Görögországban,vissza vágysz oda!Nos, saját tapasztalatom alapján állítom,hogy teljesen igaz. Majd visszatérek friss infókkal…????

  #43419

  lenkici
  Tag

  2013-ban voltunk Sarti először szeptember elején,autóval,egy gyerekkel.A Mitsokopiban volt a szállásunk,a helyi halas üzlet fölött.Oldalról látszott a tenger,tökéletes volt.5 hónapos várandós voltam,így inkább csak pihentünk.Idèn is egyénileg utazunk, 3 gyerekkel,a Panoráma Triphon-ban szállunk meg. Úgy tervezem,most aktívabbak leszünk. Olvasgattam az oldalon a beszámolókat,hozzászólásokat,valaki leírta,hogy a gyerekekkel hol szoktak megállni pihenni,azt hiszem,nálunk is be fog válni. Úgyhogy nekem tényleg nagy segítséget nyújt ez az oldal.???

  #43739

  Boganka
  Felhasználó

  Szia Lenkici!

  Teljesen igaz: aki egyszer találkozott Görögország és/vagy Sarti szépségeivel, az vissza-visszatér.
  Mi idén megyünk 10. alkalommal, még nem únjuk.
  Lulaki már irta a palacsintázó helyet (javaslom 1db/2 gyerek), a mi kedvenc fagyizónk a főtéren levő ékszerbolttal majdnem szemben, gyros az Ovelix-nél, az étterem a busz pihenőn túl a az első étterem balra.
  A nevét nem jegyeztem meg, de a öszvértúrás bácsi székhelye is.
  Ha autóval mentek érdemes a félszigeten körülnézni, gyönyörű öblök vannak. Sartitól balra indulva kb 7 km a Valti Beach, a dombon felmenve eljuthatsz Tourkolimonasba. Görög gyerekes családok által is kedvelt hely. Kicsit messzebb a főúton tovább Kalamitsi, ami búvárközpont is. A félsziget túloldalán Porto Koufo csodás kikötője. A tengeri ki-bejáróval szemben remek strand van, a kikötöi part pedig tele van csárdával. A következő település Toroni. Ide is mindig elmegyünk 1-1 napra.
  Szerdánként nagypiac van Neos Marmaras kisvárosban. Toronotól tovább kb 1/4 óra, a műútról élvezhetitek a Teknősbéka-sziget látványát. Visszafelé már 2x megálltunk Porto Carras borászatnál. Finom borokat lehet venni. Bortúrát szerveznek, borászati múzeum, vagy a vásárlás követően csak kis pihenő az udvarukon a fák alatt kialakított pihi helyen.
  Sartitól a másik irányba indulva közel van a Narancspart, bár szerintem ez inkább a fiataloknak való. Kissé messzebb érdemes menni (kb. 30km) Vourvouru, olyan mint egy fehér homokos aljú medence. Gyerekeknek ideális.
  Májusban még talán nincs tömeg, ezzel együtt Sartiban esténként élvezetes sétákat lehet tenni, esetenkénet valahova beülni egy kis kajára-itókára.
  Jó hosszú voltam, de órákig lehetne mesélni. Korábban már tettem fel fényképeket helyekről/kajákról, ha érdekel megkeresed.
  Go Sarti! :)

  #43835

  lenkici
  Tag

  Nagyon köszi,Boganka….sok infó,már jegyzetelek is.A képeket is megnézem.Neos Marmarasba terveztem elmenni a piacra,csak még a piac napját kellett kiderítenem,de mostmár ez is megvan??.Rengeteg helyen jártatok,remélem,nekünk is sikerül majd mindent belezsúfolni egy hétbe.Mégegyszer köszönöm!

  #44327

  Éva
  Tag

  KEDVES Sarti Rajongók!

  Érdekelne, hogy jelenleg mibe kerül a napágy foglalás, jövő héten utazom busszal és 3-éve voltam utoljára.
  Köszönöm a segítséget,Éva

  #44329

  lenkici
  Tag

  Éva,akkor ti is május 26-tól június 2-ig mentek? A napágyakról mindenütt azt irják,hogy fogyasztás ellenében használhatók.

14 bejegyzés megtekintése - 1-14 / 14

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.