Címkézve: , ,

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 29
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #33350
  baba0220
  Vendég

  Már jártas Sartizók…. Az apartmanba vigyek ilyeket, hogy teflonos sütő, gyorsforraló, tisztítószerek?

  #33354
  @fmeskal
  Vendég

  Baba, szerintem apartmanja válogatja, milyen felszereltségű. A mi apartmanunk – Stamatis – viszonylag jól felszerelt (villanyrezsó, hűtő, tányérok és főzőedények). Nem kellett, csupán mosogatószert vinnünk, de azt ott kint is tudsz venni, nem drága pénzért.

  #33355
  @enaszelinolatrisz
  Vendég

  Baba.Amik minden apartmanban vannak:Villanyrezsó,Hűtőszekrény,Lapos, mély tányér, pohár, teás-,kávéscsésze annyi de csak annyi ahány ágyas a szoba.Aki esetleg itthon pótágyas megoldást tud megbeszélni, nem számíthat a plusz főre tányérra, pohárra.Az edények vonatkozásában, általában rozsdamentes fazék 2-3 féle. A sütő edény se teflonos, hanem rozsdamentes. Mosogatószer,mivel nem visszük túlzásba a főzőcskét, kb. 1 dl is elég, akkor mért vegyünk meg kint egy nagy üvegeset, ha itthonról egy kis üvegcsében el tudjuk vinni. Mindent amiből kevés kell(só,cukor,fűszerek,ecet, egy kevés liszt) is itthonról viszünk. Rozsdamentes kávé kiöntő szokott lenni.Kávéfőző nem jellemző. Mi itthonról vitt óldodós kávéból készítünk kint jeges frappét.( neten is és itt is megtalálható, hogy milyen egyszerű az elkészítése.)Tésztaszűrő nem mindig van.
  Ezek után mindenki saját maga dönti el, hogy mi is fontos számára, és mi nem. Természetesen, sose követeltünk semmit. Megoldottuk saját magunk. Na igen elosztó (t-elágazó) fontos, a sok fényképező,és video akukhoz nincs esetleg elég konektor, ha mindent egyszerre kell tölteni. Volt már, hogy kint kellett venni.

  #33356
  @enaszelinolatrisz
  Vendég

  Elfelejtettem( na meg még biztos sok mindent) ez is van, meg kanál és merőkanál kések is.

  #33357
  @baba0220
  Vendég

  uuu, köszike az infókat! sokat segítettek! még úgy nem voltam soha nyaralni, hogy nem lett volna előre fizetve kaja, így tapasztalatlan vagyok ezen a téren.
  asszem nem viszek sok cuccot a konyhára, csak amiket ti is írtatok. ha valamire szükségem lesz, azt megtudom venni majd ott is. jaaaj már aaaaanyira várom! feszt a netet böngészem, leskelődöm mi van most Sartin.

  #33348
  fmeskal
  Vendég

  Sziasztok! Sajnos nem találtam olyan topicot, ami az “Utazáshoz ami nem kell” címet viselné, így ide írom, bár gondolom többen már tudjátok: szombattól nem kell útlevél Szerbiába (sem). Link: index.hu

  #33358
  @fmeskal
  Vendég

  Sajnos a személyivel való utazással kapcsolatban egy másik fórumon negatív tapasztalatokat osztottak meg, idézem:
  “Na kérem, kipróbáltam tegnap a Macedoniába személyivel való belépést. Minden előzetes hirrel szemben, NEM MŰKÖDIK. Azt mondta az ember, ez nem az Unio, ide útlevél kell, vagy vissza Szerbiába. Ennyit külügyminisztériumok honlapjainak tartalmáról. Vagy, mindezeket elfelejtették közölni a határőrizettel, de ez a mi szempontunkból lényegtelen.”

  Szóval, legyen kéznél az útlevél. Úgy látszik, ezeknek a saját külügyminisztériumuk által kiadott közlemény sem szent!

  #33359
  @enaszelinolatrisz
  Vendég

  Nem semmi.Egyszerűen nem értem a Macedónokat.1998 óta mindig azt tapasztaljuk, hogy ahol tudnak betartanak a túristáknak. Az a bajuk, hogy nem hozzájuk megyünk. Itt is írtam már, hogy az útazás során náluk van a legszebb hegyvidéki táj és ha barátságos nép lenne, sokan állnának meg náluk is körülnézni (pénzt otthagyni) és nem húzna mindenki át minél gyorsabban azon az országon.Nem így van?

  #33366
  @fmeskal
  Vendég

  Valahogy engem is megfogott a vidék, annak ellenére, hogy elég gyéren lakott országnak tűnik. A táj helyenként lenyűgöző és félelmetes egyszerre. Biztos, lenne miért megállni és elidőzni náluk. Így az ember még tankolni sem szívesen áll meg, csak ha nagyon muszáj.
  Hogy tranzitútként használjuk őket? Hja, kérem: ha egyszer a nemzetközi út arra megy. Nem nézték meg, hol alapítanak saját államot (ill. milyen területet szakítanak ki maguknak)? Érdekes módon a szerbek miért nem hőbörögnek annyit? Az átmenő forgalom náluk még talán nagyobb, mint Macedóniában, hisz a török vendégmunkások is erre járnak.
  Azt el tudom fogadni – bár nem értek vele egyet – hogy alkossanak egyedi szabályokat a beutazásra, amiért lehet nekik sarcolni. De hogy ellent mondjanak saját rendelkezéseiknek, ami – szerintem ráadásul – nemzetközi egyezmény, ezt végképp nem érem fel épp ésszel.

  #33367
  @enaszelinolatrisz
  Vendég

  …gyéren lakott..kapcsán nem felejtem el, az első utamat Görögországba. A dologhoz plusz még az is hozzátartozik, hogy én voltam az aki mindenféle indokot próbáltam kitalálni, hogy mért ne mennyünk.(nem sokat tudtunk az országról,az akkori média jóvoltából. Esetleg, hogy sűrűn mozog ott a föld.) A szerbiai, macedóniai hegyes erdős vidék után a görögre inkább a kopár táj kifejezés illett.Sehol egy nagy város. Parália meg ahova megérkeztünk, érdekes és furcsa is volt azokkal az egyen házakkal….

  #33373
  @fmeskal
  Vendég

  Ilyesmit nem kell vinned. :-) Ahány fős az apartman, általában annyi főre van étkészlet, edények. Hűtő, rezsó szintén van, mikro nem jellemző. Viszont kávéfőzőt se keress.

  #33374
  @Jeruska Krisztina
  Vendég

  Köszönöm a választ:)

  #33375
  @TOPI
  Vendég

  Görögország Sarti,üdülési nyereményemet eladnám 20 000 ft-ért! A nyaralási lehetőség 2 főre szól. A nyeremény a nevem van, de bárkire átruházható! 2011.03.30.-ig le kell faxolni, vagy e-mailbe elküldeni, az igényt Sartiba a Taousanis Tours irodába, hogy vissza igazolják, és kijelöljék az apartmant! A utazást egyénileg kell megoldani, de azt is előre jelezni kell, hogy ki mivel érkezik! Ha valakit érdekel írjon egy e-mailt, és szívesen válaszolok. Időpontok 2011.05.14-től-06.11-ig 1 hét (7 éjszaka ) vagy 2011.09.17-től-10.01-ig 1 hét (7 éjszaka)

  #28391
  lulaki
  Adminisztrátor

  Busszal, utazási irodával, vagy egyénileg autóval, repülővel, stb.

  Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!
  #39560

  #autóval

  Sziasztok!

  Mi kibéreltünk az idén egy transzportert, a 6 főből ketten voltunk sofőrök, így minden probléma nélkül levezettük a Sarti- Miskolc távot.

  Délután indultunk, amely nem nem volt szerencsés választás, ugyanis hajnali 1-től már csak az energiaital tartott ébren minket. :/

  Azonban, ha az ember kipihenten, legalább 6-7 óra alvás után indul neki, úgy elviselhető és könnyen levezethető a táv. :)

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 29
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.