Site icon Sarti Info

Kék álom palacsinta (recept)

Ez a recept nem görög, de erről a palacsintáról Sarti tengerpartja, a Memphis Cafe & Crepes óriáspalacsintái, és az óriási kókuszos sütik jutnak eszünkbe, amit legalább egy alkalommal mindenkinek ki kell próbálnia! Másodszor: a színe a tengeré, vagyis már a látványától az édenkertben érezhetjük magunkat! Végül pedig a fogyasztása valami olyan megmagyarázhatatlanul jó érzést vált ki az emberből, mint egy koktél, vagy mint amikor kint nyaralunk a tengerparton…

Hozzávalók a „Kék álom” palacsintához (Kb. 12 db.):

Hozzávalók a krémhez:

A „Kék álom” palacsinta elkészítése:

  1. A palacsinta tészta hozzávalóit egy mély tálban alaposan összekeverjük, majd állni hagyjuk 20 percig.
  2. Addig készítsük el a kókuszkrémet: egy mély tálba keverjük el a krém hozzávalóit: a masarponét, a kókuszreszeléket, a cukrot, és a vaníliás cukrot.
  3. A pihentetés után ismét belekeverünk a tésztába, miközben igény szerint hozzáadjuk az ételfestéket. (A 30 ml-es doboznak kb. a felére lesz szükség.)
  4. Palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.
  5. A kész palacsintákat megtöltjük a kókuszkrémmel, majd a szélétől feltekerjük őket.
  6. Jó álmodozást!

Ha nem szeretnél ételszínezéket használni, sokkal jobban érdekel pl. a puha palacsinta titka, arra is megvan a megoldás. Van, aki a hagyományos recepteket keresi és van, aki a különlegességeket. Van, aki színes palacsintát szeretne készíteni és van, aki ínyencségre vágyik…

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!
Exit mobile version