Tzatziki (joghurtos uborkasaláta)

A görögsaláta, vagy horiateki után a tzatziki a második legnépszerűbb görög előétel, vagy salátaféle – ki-ki hogy fogyassza. Nagyobb zsírtartalma és sűrűbb, krémesebb állaga miatt görög joghurttal az igazi elkészíteni!

A tzatziki tulajdonképpen egy uborkasaláta, ami joghurttal van elkeverve. Az uborka nem a vizes és sós uborkalében áll felkarikázva, hanem a joghurtban lereszelve. Az uborka levét le szokták csöpögtetni, esetleg egy kicsit a napon szárítani, mielőtt a joghurtba keverik.

A joghurtos ubisali igazi hűsítő a kánikulában, akár főételhez, akár kenyérre kenve!

Görög tzatziki

A Tzatziki hozzávalói:

  • Fél kg görög joghurt (vagy 1 doboz/400g natúr joghurt)
  • 1 doboz tejföl (175g)
  • 1 db kígyóuborka
  • fokhagyma
  • bors

A Tzatziki elkészítése:

  • Az uborkát lereszeljük, majd összekeverjük a joghurttal, tejföllel és a préselt fokhagymával.
  • Ízlés szerint sóval, borssal (esetleg kaporral) ízesítjük.
  • Fogyasztható salátaként főételhez, vagy kenyérhez,illetve van, aki a meleg nyári napokon mentával ízesítve is szereti.

Küldd el te is görög ételrecepted nekünk!

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!

2 thoughts on “Tzatziki (joghurtos uborkasaláta)

  1. Ha szereted a Tzatzikit és Görögorszában jársz, mindenféleképpen egyél tzatzikit, mert legjobb ha görög joghurt, olívaolajal készül. Kaliorekszi! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük