Site icon Sarti Info

Giannis Vardis görög előadóművész, énekes

Giannis Vardis, Antonis VardisGiannis Vardis 1969. december 31-én született,  az egyik legtehetségesebb és legnépszerűbb előadó Görögországban, Antonis Vardis zeneszerző és énekes fia.

Giannis már fiatalkora óta zenél, saját dalokat ír és zongorázni tanul. Giannis első szólóalbuma 1998-ban jelent meg, “Ama Deis Ta Paidia” (Amikor látod a gyerkekeket) címmel. Az album azonnal sikert aratott, különösen a fiatalok körében. Ez volt az első alkalom, hogy egy debütáló művész albuma már az első nap aranyalbum lett, három hónapon belül pedig már platinalemez.

Ezt megelőzően Antonis 1997-ben adta ki a “Oikogeneiakh Ypothesh” (Családi ügy) c. albumát, melyet gyermekeinek; Giannis és Callisto-nak szentelt, s melyen Giannis 4 dal készítésében vett részt, melynek köszönhetően beindult a karriere és olyan emberekkel dolgozott együtt, mint Dimitris Kontopoulos, Christos Dantis, Vassilis és Antonis Giannopoulos Andrikakis, stb.

Az első közös felvétel Antonis Vardis “Stin Ellas tou 2000″ (2000 Görögországban) c. albumán jelent meg, amelyen a  “Tha Se Perimenw” (Várok) c. duettet énekelte édesapjával. Az életük nem volt mindig ilyen felhőtlen, Giannis régebben haragban volt az édesapjával, ám ez már a múlté. Giannis Vardis nevét ma már olyan hírességek neve közé sorolják, mint George Dalaras, Glykeria, Yiannis Poulopoulos, Despina Vandi, Antonis Remos, Keti Garbi, Goran Bregovic és természetesen Antonis Vardis.

Arra a kérdésre, hogy le tudná-e írni magát, mint egy időjárási jelenséget, Giannis azt mondta; “Apám ingatag, kiszámíthatatlan időjárás, én pedig mennydörgés szeretnék lenni!”

Giannis a legnagyobb melegben otthon szokott lenni. Szereti a tengert, az esőt nézni és hallgatni. Kedvenc nyaralóhelyei Chania és Symi, télen ha mindenképp el akar menni valahová, Pelion-t választja.

Giannis Vardis Diszkográfia:

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!
Exit mobile version