Site icon Sarti Info

A görög álom elérhető, de soha többé nincs visszaút!

Görög álom

Képes könyvek, utazási katalógusok, képeslapok… egyszer úgyis eljutsz Görögországba, hiszen aligha akad olyan ember, akit ne tudna megbabonázni a kék-fehér színkombináció. Görögország varázsa abban rejlik, hogy ha egyszer utolér “a görög álom”, soha nem ébredsz fel belőle. Indítsd el ezt a dalt és közben olvass tovább ►

Mindegy, hogy nagy utazó vagy, vagy életedben először jársz Görögországban! Ha valaha eljutsz ide, biztos, hogy visszavágysz! A görög történelem, az építészet, a természeti értékek és nem utolsó sorban a görög tengerpartok mindannyiunk számára olyan egzotikus értékkel bír, amin nem lehet csak úgy “átfutni”.

A valószerűtlenül kék tenger, a kék-fehér épületek, a szabad életérzés az illatok, a görög emberek vendégszeretete mind hozzátesznek ahhoz a le nem írható szimpátiához és vonzalomhoz, ami már-már ijesztő, hiszen olyan, mint egy hang a fejünkben, ami folyton ezt ismételgeti: “Gyere vissza hozzám!”

Mintha gondolataink valamiféle új öntudatra ébrednének és Alíz Csodaországába, egy másik dimenzióba kalauzolnának el bennünket. “Igyál meg engem! Egyél meg engem! Fürdőzz a habjaimban!” Mi történik velem? Te is ezt kérdezed magadtól? A válasz egyszerű! Elért téged is a görög álom és soha többé nincs visszaút!

“A távolságot mint üveggolyót megkapod, csak hunyd le kis szemed…”

A görög álom éberen történik. Mindenki álmodozik pálmafás tengerpartokról, de aki egyszer átlépte Görögország határát, őt visszafordíthatatlanul elkapja ez az életérzés. Számunkra ez egy örökké tartó álom, ami nem csak a kék tengert és az imént felsoroltakat nyújtja nekünk, hanem megtanított célt kitűzni magunk elé és elérni azt. Mert egy régi mondás szerint “Mindent lehet, csak akarni kell.”

József Attila: Altató c. versében csodálatosan fogalmazta meg a kis Balázsnak, hogy miért érdemes lehunyni a kis szemét. Ha mi lennénk a kis Balázs, számunkra Görögország jelentené az üveggolyót. Csak hunyjuk le mi is a kis szemünket, mert a görög álom mindössze egyetlen egy döntésen múlik. Menni akarsz, vagy sem? Márpedig rossz döntést meghozni nem lehet, mert a rossz döntést mindig követi egy újabb lehetőség, hogy jó döntést hozhass!

Szóval hunyd le te is a kis szemed és álmodj nyugodtan tovább, mert az álmok valóra válnak!

Borítókép: Herbert Judit, pixabay.com

Fotó: Russell Yan, pixabay.com

Neked Görögország melyik pontja, vagy látnivalója volt a nagy álmod? Beteljesült? Mennyire váltotta be a hozzá fűzött reményeket? Írd meg egy kicsivel lejjebb egy kommentben! Minden szivecskének és egyéb értékelésnek is nagyon örülünk! ♥

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!
Exit mobile version