Τömegeket vonzott a 10. Dragounteli hegyi túra

2013. október 20-án tizedik alkalommal került megrendezésre a „Dragounteli Túra„, a Parthenon Kulturális Egyesület szervezésében, Sithonia Önkormányzatának égisze alatt. A Dragounteli hegyi túrát minden év októberében szervezik meg, amikor a hőség már alább hagyott és a fák meghajolnak az őszi szél előtt. A túra minden résztvevőnek ingyenes.

A kiránduláson Halkidiki területéről és további észak-görögországi megyékből egyaránt minden korosztály képviselte magát, aki hegyi túrán szeretett volna részt venni, ill. megismerni Sithonia hegyvidéki környezetét. A túrán lovasok és kerékpárosok is részt vettek, ők speciális útvonalon tették meg az utat.

Sithonia félszigetet a Siggitiko-öböl és a Toroneos-öböl határolja, melyeket a félsziget gyönyörű hegyeiről lehet megtekinteni, részben ezeket ismerhetik meg a látogatók az eseményen. Továbbá a Dragounteli-hegy egy védett műemlékkel, valamint egy Görögországban egyedülálló, 2000 éves fával is büszkélkedhet.

Az időjárás kedvező volt a túra lebonyolításához, az érintett útvonalakon orvosi ügyelet és mentők biztosították a résztvevők biztonságát, de az allergiások figyelmét külön felhívták az útvonalon előforduló méhekre és egyéb szúró rovarok elleni védekezésre.

A túra vége a hagyományos Parthenon faluban végződött, ahol egy-egy emléktárggyal jutalmazták a résztvevőket, majd hagyományos ételeket lehetett megkóstolni, miközben hagyományos táncokat mutattak be a falu főterén.

A rendezvényen Sithonia polgármestere; John Tzitzios elmondta, hogy az önkormányzat 10 évvel ezelőtt hozta létre azt a kultúrát szolgáló és támogató szervezetet, amely a kirándulást immár 10. alkalommal szervezte meg. Ezután a polgármester úr köszönetet mondott a nagy létszámú résztvevőknek, majd gratulált a teljesítményükért.

halkidikinews.gr

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük