Site icon Sarti Info

Feszített víztükrű tenger Sartin

Az elmúlt évek általatok küldött képei és élménybeszámolói arról árulkodnak, hogy Sartin mindig vannak kisebb-nagyobb hullámok. Talán ez a nem is meglepő egy tengertől.. Az viszont annál inkább, ha a víz felszíne alig mozdul. Az eddig kapott képek alapján úgy tűnik, Sartira nem jellemző ez a “viselkedés” a tengertől, de idén abban a szerencsében volt részünk, hogy a szokásosnál közelebb engedett magához ez a csodálatos víztömeg. Egy egész héten át olyan nyugodt volt az Égei-tenger Sartin, hogy a nyakig érő vízben is tisztán látni lehetett a tenger fenekét…

Sarti tengervízének tisztaságáról – amiért a falu évről-évre megkapja a kék zászló kitüntetést – már többször esett szó. Hogy mitől olyan tiszta a víz Sartin, illetve környékén, arról a “Mitől olyan tiszta a víz Sartin?” c. cikkünkben olvashatsz.

Idén sem volt ez másképp, a víz tiszta volt, a part tiszta volt, csupán az augusztusban pusztító Athoszi tűz nyomai, az alig észrevehető, szenes fadarabkák bukkantak fel néhol a kristálytiszta víz felszínén, és a parton.

Idén több napon át hullámmentes volt a tenger, ezért bátrabbak voltunk és hosszabb időre is bemerészkedtünk a tengerbe a fényképezőgéppel. Az akkor készült képeken látszik, hogy szinte a feszített víztükrű medencéket  felülmúló vízfelszínnel ajándékozott meg minket a tenger, ezt szeretnénk most megosztani veletek és mutatni néhány képet…

Sarti és hullámmentes víztükre

Talán még sosem készült ilyen kép Sartiról, de ha te mégis csináltál, kérjük, mutasd meg nekünk, töltsd fel nekünk a feltöltések menüpont segítségével!

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!
Exit mobile version