A Jorgos Travel csődje: íme az én story-m

Íme az én story-m:

A csőd 2000 -ben volt, ha jól emlékszem. Sartin már jártam a Jorgos Travellel 2 évvel előtte, gondoltam, akkor befizetek Korfura is. 100 ezer forintot be is fizettem, már teljesen beleéltem magam. Egyedül mentem volna és teljesen megterveztem az utamat, előre olvastam a látnivalókról, a történelmi hátterekről, tehát teljesen felkészültem.

Valamikor szeptemberben indultam volna, de már a médiából hallani lehetett, hogy csődbe ment az iroda és kint rekedtek az utasok. Így én már azok közé tartoztam, akiket el sem vittek. Ebben a helyzetben, nem is értesítettek az irodától, hogy el se induljak, ne menjek ki a reptérre, igazából csak annyit lehetett tudni, amit a tv-ben, rádióban mondtak..

Természetesen bementem az irodába a kárigényemet benyújtani, felvettek valami jegyzőkönyv félét, de semmit sem ért, mert egy fityinget sem láttam viszont a mai napig sem. Dias-Zeus Travel lett a Jorgos Travel helyén és ők ajánlottak fel kedvezményt a korfui utamhoz. Ha jól emlékszem ingyenes szállást, de az már másik évben volt.

Nagy tanulság volt ez számomra és azóta már vagy 7-szer jártam Görögország különböző részein és ha lehet magam szervezem az útjaimat, főleg EU-n belüli országoknál. Ha mégis utazási irodával mennék, esetleg egy távolabbi országba, előtte mindenképpen igyekszem mindennek jól utánajárni milyen cég, tulajdonos áll az iroda mögött, változtatott-e nevet mostanában, hiszen minden gyanús lehet.

Nyilván nem lehet kivédeni mindent előre, de azért szerintem érdemes előre alaposan tájékozódni. Azóta mindenfélét lehet olvasni, hogy mi állt a Jorgos Travel csőd hátterében, de ezeket én nem kommentálnám.

Üdvözlettel:

B.Edit ( Babi )


A sartiinfo@gmail.com email címen várjuk az elmúlt években becsődölt utazási irodák (Re-Tour, Bella Tours, Jorgos Travel, stb.) károsultjainak beszámolóit a történtekről! Volt valami előzmény? Hogy történt? Hogy tetted túl magad rajta? Segítségedet előre is köszönjük mindannyiunk nevében!

B. Edit

Share
Published by
B. Edit

Recent Posts

Görög életérzés festékben és ecsetvonásokban

Korunk negatív, szürke hétköznapjaiban nehéz a hamuban gyémántot találni, ezért mindig öröm számunkra, amikor látogatóinktól…

3 hónap ago

Flamingóktól rózsaszín Halkidiki egyik lagúnája

Halkidiki, azon belül is Kassandra félsziget egyik lagúnáját flamingó madarak lepték el. A Potidea-csatorna közeli…

4 hónap ago

Anita és a bölcsisek tenger ihlette kreatív munkái

Görög kézműves termék készítőket keresünk címmel nemrég meghirdetettük, hogy magukat kreatívnak tartó, kézműves tevékenységet végző…

4 hónap ago

Drága Görögország! A pandémia alatt sem felejtünk el!

Szeptember 27. A Turizmus Világnapja, melynek célja felhívni a figyelmünket arra, hogy mi mindenben befolyásolja…

4 hónap ago

Görögország felé tart Ianos, a medikán

Egy mediterrán ciklon nagy sebességgel tart Görögország felé. Az első érintett területek a Jón-szigetek, és…

4 hónap ago

Görög kézműves termék készítőket keresünk

Görögország és a tenger számos ember fantáziáját ébresztette már fel, de a kézügyességét nem mindenkinek…

4 hónap ago