Ragályi Elemér: Csudafilm (magyar vígjáték)

Egyszer volt, hol nem volt egy ember, bizonyos Kernopulus, ki a Baross téri aluljáró egy zugában vagy 12 esztendeje tengette a hajléktalanok eseménydús életét. Pontosan itt talált rá két görög hagyatéki ügyvéd öltönyös-táskásan, és velük együtt a CSODA. Vagyis valami elképzelhetetlen örökség: igazi luxus szálloda egy félszigetnyi területen; egy görög rokon végrendelkezésének köszönhetően. Először nem is érti, aztán meg ugyan érti, de nem hiszi. Repülőre ül hát, hogy Krétán átvegye örökségét, a Capsis szállodát. És persze azért is, hogy mindig azt csinálja, amit neki nem kellene csinálni: fűnyírók közt aludni, hajszál híján felgyújtani a nagy múltú szállodát, reflexszerűen üres üvegeket szedegetni a tengerparton Legfeljebb felébredek…” – gondolja magában.

Csudafilm

És hogy mi szakadt a nyakába? Lássuk csak: egy magyarul furán-viccesen beszélő görög ügyvéd; egy katonás igazgatónő, kinek érző szívét kemény páncél borítja; egy charter-nyi fékezhetetlen jókedvű hajléktalan Budapestről, hogy a fél évszázados szálloda se maradjon a régi; egy fiatal zongorista; pénzéhes nagynéni és volt feleség; egész népes, örökségvadász rokonság határon innen és túl, a kapzsiságról szóló mesék minden jellemzőjével. És hogy mi lesz ezután? Kernopulus térül-fordul, hófehér ing rajta és vasalt nadrág. Az örökségért folyó harcból elegánsan hátrál kifelé, hiszen nem az örökség a CSODA, mely őt kézen fogta, és mert van aki tud nevetni a végén. Ahogyan a mesékben: Boldogan éltek, míg meg nem haltak.”

A filmet részben a görögországi Krétaszigeten forgatták.

Műfaj: magyar vígjáték | Rendező: Ragályi Elemér | Főszereplők: Kern András, Katerina Didaszkalu, Rudolf Péter | Zene: Rakonczai Viktor

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!

2 thoughts on “Ragályi Elemér: Csudafilm (magyar vígjáték)

  1. Teljes mértékben csak osztani tudom az előttem szóló véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük