Kókuszos Frappé recept

Imádjuk a kókusz ízét, ha édességről van szó, akkor első a kókusz, és minden más csak ezután jöhet szóba! Kávét nem sűrűn iszunk, de Görögországban nem tudunk ellenállni az igazi, hűsítő görög frappénak.

Itthon ritkán tévedünk be egy-egy kávézóba, olyankor természetesen kókuszos kávét rendelünk. Szerencsére van olyan kávézó, ahol kókuszos jegeskávé is szerepel a kávézó kínálatában, amit régóta szerettünk volna otthon is elkészíteni, olcsóbb géppel, olcsóbb hozzávalókból, eddig – talán lustaságból, vagy az attól való félelmünk miatt, hogy túl sok drága összetevő kell hozzá – valahogy mégse jutottunk el idáig.

Néhány napja azonban anyukám megajándékozott valamivel, aminek segítségével a görög frappé tökéletes kókusz ízt kapott, így mostantól büszkén tekintjük saját találmányunknak (pedig nem is!) a kókuszos frappét. A kókusztejpor elsőre drágának tűnik, de ha az árat elosszuk a napok számával, amennyi időre elég egy csomag, már nem is olyan sok, igaz?

Kókuszos frappé

Kókuszos Frappé hozzávalók (2 személyre)

  • 2 x 1 dl hideg víz
  • 2 x 1 kávéskanál Nescafe
  • 2 x 1 kávéskanál kókusztejpor
  • 2 x 5 db jégkocka
  • hideg tej ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint

A Kókuszos Frappé elkészítése:

  1. Kb. egy deci hideg vízhez hozzáadunk egy púpozott kávéskanál Nescafét.
  2. Botmixer segítségével addig keverjük őket, amíg a poharunk tetejétől kb. egy ujjnyira megnő a kávé kemény habjának térfogata.
  3. A habosított kávéhoz adjunk hozzá egy púpozott kávéskanál kókusztejport.
  4. Ízlés szerint ízesítsük cukorral. (Én két kávéskanál cukrot használok.)
  5. Adjunk hozzá 4-5 db jégkockát, majd egy szívószálat.
  6. A szívószállal keverjük el a kávéban a cukrot és a kókusztejport.
  7. Szükség esetén adjunk hozzá kevés hideg tejet is.

Te hogyan készíted el otthon saját frappédat?

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük