Imádjuk a kókusz ízét, ha édességről van szó, akkor első a kókusz, és minden más csak ezután jöhet szóba! Kávét nem sűrűn iszunk, de Görögországban nem tudunk ellenállni az igazi, hűsítő görög frappénak.
Itthon ritkán tévedünk be egy-egy kávézóba, olyankor természetesen kókuszos kávét rendelünk. Szerencsére van olyan kávézó, ahol kókuszos jegeskávé is szerepel a kávézó kínálatában, amit régóta szerettünk volna otthon is elkészíteni, olcsóbb géppel, olcsóbb hozzávalókból, eddig – talán lustaságból, vagy az attól való félelmünk miatt, hogy túl sok drága összetevő kell hozzá – valahogy mégse jutottunk el idáig.
Néhány napja azonban anyukám megajándékozott valamivel, aminek segítségével a görög frappé tökéletes kókusz ízt kapott, így mostantól büszkén tekintjük saját találmányunknak (pedig nem is!) a kókuszos frappét. A kókusztejpor elsőre drágának tűnik, de ha az árat elosszuk a napok számával, amennyi időre elég egy csomag, már nem is olyan sok, igaz?
Kókuszos Frappé hozzávalók (2 személyre)
- 2 x 1 dl hideg víz
- 2 x 1 kávéskanál Nescafe
- 2 x 1 kávéskanál kókusztejpor
- 2 x 5 db jégkocka
- hideg tej ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
A Kókuszos Frappé elkészítése:
- Kb. egy deci hideg vízhez hozzáadunk egy púpozott kávéskanál Nescafét.
- Botmixer segítségével addig keverjük őket, amíg a poharunk tetejétől kb. egy ujjnyira megnő a kávé kemény habjának térfogata.
- A habosított kávéhoz adjunk hozzá egy púpozott kávéskanál kókusztejport.
- Ízlés szerint ízesítsük cukorral. (Én két kávéskanál cukrot használok.)
- Adjunk hozzá 4-5 db jégkockát, majd egy szívószálat.
- A szívószállal keverjük el a kávéban a cukrot és a kókusztejport.
- Szükség esetén adjunk hozzá kevés hideg tejet is.
Te hogyan készíted el otthon saját frappédat?