Categories: GörögországMagazin

Lovaglás Kassandra tengerpartján

Minden ember legnagyobb álmai között szerepel a pálmafás tengerpart, a nyugalom és a kikapcsolódás. ..hogy kettesben lehessünk szerelmünkkel, és a tengerparton sétálva otthagyhassuk közös sétánk lábnyomát a homokban… Sokan azonban ennél is többre vágyunk! Nyaralásunk alatt mi nyújthatna nagyobb kikapcsolódást, mint egy ló hátán vágtatni a tengerparton?!

Kassandra a háromágú Chalkidiki-félsziget nyugati oldalán található, első nyúlványa.  Területét szebbnél szebb, homokos strandok, fenyőerők és apró tengerparti falvak teszik változatossá. E-falvak közül az egyik Hanioti. Hanioti Polichrono és Pefkohori között található apró falu, melynek tengerpartja kristálytiszta vizéért és finom-homokos tengerpartjáért kék zászlóval kitüntetett part. Tőle 90 km-re található Thessaloniki, Görögország második legnagyobb városa. Hanioti a legenda szerint egy Krétáról érkezett férfiról kapta a nevét, aki Hanioti első lakója volt.

Nos Haniotiban kipróbálhatjuk azt, amire eddig csak álmainkban gondoltunk!  Tapasztalat nem szükséges, hiszen Ellen Hendriks holland lovas oktató átsegít a kezdeti nehézségeken! A ló kiváló módja a természethez való kapcsolódáshoz.

A természet, tenger és állat kedvelőknek különösen jó programot nyújthat a tengerparti lovaglás, hiszen a lovaglás (mint általában minden állattal való foglalkozás) bizonyítottan stresszoldó, nyugtató hatású, legnagyobb bizonyíték erre a lovasterápia, amelyet többek között magatartás- és figyelemzavaros gyerekek fejlesztésére alkalmaznak.

A lovaglás továbbá egy olyan sport, amely testi mozgást igényel, így passzív nyaralásunk különös fűszerezése lehet egy kis lóval töltött idő, illetve mozgás. A lovaglás kortól, nemtől független sport, melyet bárki kipróbálhat. Miért ne tehetnénk ezt egy tengerparton? A magyar nép lovas nép. Mutassuk hát meg, hogy lovaglásban mi vagyunk a legjobbak, s élvezzük mindezt a görög tengerparton, Polichrono-ban!

1 óra: 35 euró. Kis gyermekeknek 15 perc lovaglás pónilovon 7 euro, illetve 30 perc lovaglás lecke 12 euro.

Figyelem! Az árak tájékoztató jellegűek, friss árakról, további részletekről érdeklődj a szerkesztőknél a KAPCSOLAT menüpontban található űrlapunk segítségével!

Anélkül, hogy bárkit is el akarnánk riasztani, a ló érzékeny állat, ezért legyünk tisztában azzal, hogy mi az, amitől megijedhet, így nem ér váratlanul esetleges váratlan viselkedése. A lovagláshoz hosszú nadrág (vagy térdnadrág) javasolt, mert a lovaglástól a combunkon a bőr könnyen kidörzsölődhet. Javasolt továbbá a kényelmes, zárt cipő is.

lulaki

2003-ban jártam először Görögországban, ami teljes egészében elbűvölt. Azóta minden nap beleásom magam az internet görögországi rejtelmeibe, ahonnan igyekszem minél több érdekességet megosztani.

Recent Posts

Görög életérzés festékben és ecsetvonásokban

Korunk negatív, szürke hétköznapjaiban nehéz a hamuban gyémántot találni, ezért mindig öröm számunkra, amikor látogatóinktól…

3 hónap ago

Flamingóktól rózsaszín Halkidiki egyik lagúnája

Halkidiki, azon belül is Kassandra félsziget egyik lagúnáját flamingó madarak lepték el. A Potidea-csatorna közeli…

4 hónap ago

Anita és a bölcsisek tenger ihlette kreatív munkái

Görög kézműves termék készítőket keresünk címmel nemrég meghirdetettük, hogy magukat kreatívnak tartó, kézműves tevékenységet végző…

4 hónap ago

Drága Görögország! A pandémia alatt sem felejtünk el!

Szeptember 27. A Turizmus Világnapja, melynek célja felhívni a figyelmünket arra, hogy mi mindenben befolyásolja…

4 hónap ago

Görögország felé tart Ianos, a medikán

Egy mediterrán ciklon nagy sebességgel tart Görögország felé. Az első érintett területek a Jón-szigetek, és…

4 hónap ago

Görög kézműves termék készítőket keresünk

Görögország és a tenger számos ember fantáziáját ébresztette már fel, de a kézügyességét nem mindenkinek…

5 hónap ago