Site icon Sarti Info

Míkonosz 2015: Kata élménybeszámolója 5/4

Kata 23 napot töltött Görögországban a családjával. Egyénileg utaztak repülővel, és a majd’ egy hónap alatt a Rodosz-Szantorini-Míkonosz-Milosz-Athén útvonalat járták be, óriási élményekkel gazdagodva. Az előző fejezetet itt olvashatod.


Talán az volt a baj, hogy Szantorini után jött. Talán a szállásadónk, aki egy beképzelt athéni nő volt, nem érdekelte, hogy a mi apartmanunkhoz nem csináltak ruhaszárító kötelet sehová, hogy törött a zuhanyrózsa és nem mi törtük el, hogy egy négy fős apartmanhoz (amit kifizettetett velünk) 2 szék volt. „Megnézem mit tehetek” és soha többé nem láttuk. Igazán csak a ruhaszárítás zavart, azt mondta használjuk a szomszédét. Így legalább már ők sem teregethettek normálisan. Nekem Míkonosz egy túlfújt lufi volt.

A táj olyan mint ahogy leírták, azzal nincs baj. A fővárost is úgy fogadtam el ahogy volt, két kis utcácska ami látványos, 5 malom, ami szakadt betontömbökön keresztül járható, Kis Velence, ami messziről úgy ahogy, de lássuk be, a képeslapok jó rég készültek róla. Kerestem benne valamit még, amitől majd lesznek kellemes emlékeim arról, hogy itt is jártam, de nem találtam.

Mikonosz sziget utcarészlet

Ornoszon laktunk, gyakorlatilag a sziget legjobb (finom homok szempontjából) strandja ott volt. Maradjunk annyiban, hogy a 20-35 közötti gyerek nélküli ilyen és olyan párok szigete. Főként az olyanoké. Valószínűleg azért vannak így elszállva az árak is. Alig találtunk igazi görög éttermet, bár amit találtunk az a nyaralás legjobb gigantes-ét szolgálta fel. A tengerparti tavernák löpöti francia és olasz konyhát vittek jórészt. Nagyon exclusive volt minden, szuper luxus módon megoldott napernyők, egyenruhába öltözött strandpincérek, de mégis… hol van itt a görög életérzés?

Ami nagyon jó volt, hogy indult a strandról egy hajójárat, arra vehettél napi jegyet úgy, hogy 3 strandot vagy az egész déli részt végig tudtad vele járni. Óránként járt, és így valóban el tudtad dönteni melyik a legjobb hely. Megállapítottuk, hogy a mi strandunk a legjobb és kész.

Szóval Míkonoszon nem kaptunk semmit a görögségből. Ez egy méregdrága sziget, egy csomó olyan szolgáltatással amit nem használsz ki, vagy magadtól eszedbe nem jutna kérni.  Mondjuk magyar szót egyetlen egyszer hallottam, amikor este a fővárosban megjegyeztem hangosan, hogy 4 napja nem hallok magunkon kívül senkit magyarul beszélni.

A híres szélmalmok a szigeten

Abban a pillanatban a hátam mögött sétáló nő egy „szépjóestétkívánok”-al belevigyorgott a képembe, majd megegyeztünk abban, hogy Ő sem hallott 2 hónapja magyar szót, mert hogy Ő most itt lakik egy ideig. Összegezve nekünk nem jött be ez a trendi sziget, de bizonyára mert öregecske negyvenesek vagyunk, és bár jártunk már trendi szigeten (Szkiathosz), de ez a nyomába sem érhet érzések és szerelmek tekintetében.

Szívfájdalom nélkül szálltunk fel a kompra, és indulás tovább Miloszra. Ha hamarabb rájöttünk volna arra, hogy a hajótársaságok hogyan járnak a Kikládokon, akkor nyilván nem érintettük volna ismét Szantorinit, de azért egy élmény volt egy nyáron kétszer☺


Kata 23 napot töltött Görögországban a családjával. Egyénileg utaztak repülővel, és a majd’ egy hónap alatt a Rodosz-Szantorini-Míkonosz-Milosz-Athén útvonalat járták be, óriási élményekkel gazdagodva. A következő fejezetet hamarosan itt olvashatod.

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!
Exit mobile version