Site icon Sarti Info

Nagyon fontos! Kötelező nyomtatvány kitöltés minden Görögországba utazónak!

Kötelező űrlap

A szezon indulása óta sokunkat foglalkoztat a koronavírus miatt a Görögországba történő beutazás kérdése. A Konzuli Szolgálat ennek kapcsán új információkat jelenített meg weboldalán. Szó szerint idézzük:

“Felhívjuk a Görögországba utazók figyelmét, hogy 2020. július 1-től augusztus 31-ig, 48 órával a várható érkezés előtt mindenkinek kötelező a Passenger Locator Form (PLF) kitöltése.”

A kitöltést követően kapsz egy QR kódot, amit okostelefonodon (vagy kinyomtatva) lehet felmutatni a határon. Ez alapján választanak az utasok közül, akiket letesztelnek. Az idézet így folytatódik:

“A kitöltés után az utas kap egy QR kódot, amelyet érkezéskor be kell mutatnia a határellenőrzést végző hatóságoknak. A QR kódot az utas a mobil telefonja segítségével, vagy kinyomtatott formában mutathatja be. A megadott információk alapján a rendszer kockázatelemzést végez, amely alapján kiválasztják azokat az utasokat, akiket letesztelnek. A tesztelésre kiválasztott  utasoknak az általuk foglalt szálláson 1 napra karanténba kell vonulnia a teszt eredményének megérkezéséig.”

Kérünk mindenkit, hogy tájékozódjon időben és ha segítségre lenne szüksége, érdeklődjön az utazási irodában, ahol az utazását befizette!

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?gorogorszag

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!
Exit mobile version