Site icon Sarti Info

Spanakopita recept Evelyntől

“Most decemberben a barátomnál töltöttem az ünnepeket és az anyukája készített ilyet nekünk és annyira finom volt, hogy alig bírtam betelni vele! Úgyhogy elkértem a receptet és most én is elkészítettem idehaza is. Annyira egyszerű és mégis különleges!

Mondhatom nagy sikert aratott! Nyamiii! :)”

Köszönjük a receptet Evelynnek!

A Spenót pite, vagyis a Spanakopita (Σπανακοπιτα) hozzávalói:

A Spanakopita elkészítése:

Nagyon egyszerű recept, viszont különleges és ha szereti a család a húsmentes ételeket és a görög ízeket, akkor ezt egyenesen imádni fogják.

  1. Az apróra vágott zöldségeket egy tálban jól elkeverjük. Úgy ahogy vannak, nyersen, semmilyen előfőzést nem igényel.
  2. A tepsit kikenjük egy kis vajjal és a tésztalapok felét elhelyezzük benne. Ezen elkenhetünk egy pici olivaolajat (én azt használtam, amit a barátomtól kaptam, saját, házi préselésű wow :) )
  3. Majd erre halmozzuk a spenótos masszát, szépen a szélekig eloszlatva.
  4. Jöhet a feta, ezt is apróra vágva szétszórjuk a spenót tetetjén. Mivel a feta eléggé sós, ezért külön a masszába azt szerintem nem kell már tenni.
  5. Erre jöhet a másik adag tésztalap (minél vastagabb, annál jobb).
  6. Előmelegített sütőben kb. 160-170 °C-on 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá! ;)

Evelyn

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!
Exit mobile version