Értékeld, ha eljuthatsz a tengerpartra és légy jókedvű!

A kisfiú története fikció. De akár igaz is lehetne. A történet alapját egyrészről a szállásokra érkező panaszok, másrészről pedig az a fiatal fél karú férfi ihlette, akit 2001-ben a Fekete-tenger partján láttunk egyedül bemenni a vízbe. A férfi kimondottan élvezte a hullámokat, miközben ugyanazzal az óriási víztömeggel kellett megbírkóznia, mint valamennyiünknek. Ez közel húsz éve történt, mégis örökre az emlékezetünkbe vésődött. Azóta valljuk, hogy csak jó nyaralás létezik, de ehhez megfelelő hozzáállás szükséges!

A jó nyaralás titka a nyitottság!

Nekünk, akik jó egészségnek örvendünk, tudnunk kell örülni annak, ami megadatott. Tényleg az a legnagyobb probléma, ha a szálláson egy hajszálat találunk? Valóban olyan nagy probléma, ha a tenger 100 méterre van és nem ötvenre? Egyáltalán biztos, hogy egy nyaralásban a szállás a legfontosabb?! Hiszen amikor határon túlra kívánkozunk, épp az otthoni komfortzónánkból akarunk kimozdulni és valami újra vágyunk. A mai világot tekintve pedig végre valami pozitív energiára van szükségünk a jellegzetes „mindenáron rosszindulat” helyett!

Ha eleged van a kötekedőkből, ha szeretnéd végre egyszerűen csak jólérezni magad, akkor nevess azokon, akik még mindig csak azt keresik, mibe köthetnek bele! Gazdag ember az, aki nyitott és alkalmazkodó. Ha így teszel, csak akkor ismered meg igazán a világot! Ha levegőnek nézzük a rosszindulatot, akkor azzá is válik! Határozd el, hogy jól fogod érezni magad és akkor úgy is lesz! A jó nyaralás titka nem a pénz, vagy a luxus körülmény, hanem a nyitottság és a jókedv!

Mert ha már egy egész évben várt egy hétnek sem tudunk örülni, helyette egy gyönyörű környezetben is csak a négy fal közötti problémákra koncentrálunk, akkor mikor lesz időnk élni?! Egy tengerpartra eljutni nem mindenkinek adatik meg! Vannak olyan emberek, akik még soha nem voltak a tengernél, akár a történetben a kisfiú. Amikor egy álomutazásra gondolunk, sosem szerepel benne szálloda, csak a tenger és a pálmafák. A szállás csak egy fedél, ami megengedi azt, hogy a tengerpart mellett álomra szenderüljünk.

Mint minden lakóhelyünktől kívüli helyen, Görögországban is mások a szokások, más a kultúra. Bárhová utazzunk is, a célországban csupán vendégek vagyunk, ahol alkalmazkodnunk kell a kinti szokásokhoz. Reklamálni lehet, reklamálni kell is! Kellemetlenségek mindenütt előfordulnak, de a döntés azt illetően, hogy az adott egy hetet X probléma miatt morcosan töltjük el, vagy vidáman, egyedül a mi kezünkben van!

Saját érdekedben próbáld meg elfogadni az új helyzetet és érezd magad jól abban az egy hétben ami csak a tiéd! Reklamálni ráérsz a „te heted” után is! Vidám, jókedvű nyaralást kívánunk mindenkinek!

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük