Sarti Info

Szeretettel üdvözlünk a Sarti Info (SI) magyar nyelvű információs weboldalán, mely a görög sajtót figyelve továbbítja a Görögországot érintő híreket a magyar olvasók felé. Kezdetben az észak-görögországi Szártiról és a görög falunak otthont adó Sithonia, valamint Halkidiki félszigetről közvetítettünk tájékoztató jellegű információkat, de ma már az ország további részét érintő híreket is megjelenítünk. Célunk az üdülőhely teljeskörű bemutatása, az odautazók felmerülő kérdéseinek megválaszolása. Bízunk benne, hogy segítségünkkel sikerül egy olyan úticélt kiválasztanod, amely által te is jól érzed majd magad Görögországban! Feledhetetlen nyaralást kívánunk mindenkinek!

Így kezdődött…

A Sarti Info (sarti-info.hu) weboldal 2003-ban egyszerű, képes élménybeszámolóként jött létre, majd további, a görög falut érintő információkkal bővült, mára pedig teljes Görögországot lefedő olvasnivalókat foglal magába.

A Sarti Info látogatói már az első években közösséggé formálódott: fórumozóink kezdettől fogva a weboldalunkon tájékozódtak a szálláslehetőségekről, a környék látnivalóiról, valamint megosztották egymás között a kint szerzett élményeiket és tapasztalataikat. Eljött az idő, hogy látogatóink közül többen találkozni szerettek volna. Az első személyes találkozás 2005-ben történt meg a Sithon kávézóban. Akkoriban többen a SI közösség tagjaként, közösen integettek haza szeretteiknek Sarti webkameráin keresztül. A „köménymag” már személyesen is részt vett néhány találkozón, az első hivatalos SI találkozóra 2011. május 7-én került sor. Büszkék vagyunk rá, hogy a közösségen belül máig tartó baráti kapcsolatok szövődtek!

Sarti Info csapat, 2005 (Ica fotója)
Az első Sarti Info találkozó Szártin
Sarti Info találkozó 2011-ben
SI csoportkép 2012
Sarti Info találkozó 2012-ben

Az első 10 év

Az első évtized elsősorban a látogatóink élményeiről szólt. A fórumozók jöttek-mentek és utazás előtt, közben, vagy után a sarti-info.hu-n megosztották egymás között a friss tapasztalataikat. 2003-ban, amikor az oldal elindult, még nagyon kevés háztartásban volt internet. Az egész faluban ekkor csak Sarti főutcájában, egyetlen internetkávézóban lehetett csak csatlakozni a világhálóra, még nem volt se WiFi, se okostelefon. Később az Alexander Beach Bar átalakította kávézójának belső részét és innen lehetett néhány euróért netezni. Aki tehette, innen osztotta meg a friss élményeit.

Pár évre rá már a vendéglátóhelyeken és a legtöbb szálláson is megjelent a WiFi, ezzel párhuzamosan az okostelefon és a hordozható mobilinternet. 2014-től a Sarti Info már az okoseszközök számára is elérhetővé vált. Az első 10 év tehát lényegében az internet megjelenésével egy időben zajlott és elsősorban látogatóinkról, élményeik megosztásáról, valamint a SI találkozókról szólt.

Sarti Internet Cafe
Sarti egyetlen internet kávézója 2003-ban, a Kafe Sartios
Az internet kávézóból jelentkezünk be a Sarti Info fórumba
Alexander Internet Cafe
Helyi gamer néhány évvel később az Alexander internet kávézóban

Sarti Info napjainkban

A ma már több, mint 18 éves Sarti Info a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által bejegyzett oldalként, közösségi médiával kiegészülve működik tovább. A Sarti településről és környékéről szóló információk közlése és látogatóink élménybeszámolóinak megosztása mellett görög hírek közvetítésével, valamint ismeretterjesztéssel foglalkozunk. Hivatalos forrásokból, nagy múltú nemzetközi napilapok híreit fordítjuk és közvetítjük olvasóink felé. Célunk a hírközlés és tartalomszolgáltatás mellett továbbra is a közösségépítés a SI közösség 10 aranyszabálya alapján, melyet egy saját magunk által tapasztalt hétköznapi, ám annál tanulságosabb történet alapozott meg.

Nem egyszer fordult már elő, hogy saját kezdeményezésre csoportosan utaztunk külföldre, de utaztatással, szállásközvetítéssel mi nem foglalkozunk. Szállást foglalni partnereinken keresztül lehet. Továbbra is várjuk a Görögországot érintő pr cikkeket, valamint hirdetők és partnereink jelentkezését!

2003-ban jártunk először Görögországban. A Sarti Info óriási változást hozott az életünkbe: rengeteg embert ismerhettünk meg, miközben megtaláltuk a hivatásunkat és visszafordíthatatanul beleszerettünk Görögországba. Az internetes közösségépítés mára szenvedélyünké vált, hisszük, hogy minden csak hozzáállás kérdése.

Köszönjük az érdeklődést mindenkinek!

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!