Görögország általában

Görögország, hivatalos nevén a Görög Köztársaság 13 közigazgatási régióból áll. Az ország éghajlata mediterrán. Népszerűségét elsősorban a Kiklád-szigetek egyik legismertebb szigetének, Santorininak, és szomszédos szigeteinek köszönheti, melyek képeslapra illő színvilágukkal azonnal szívünkbe lopják magukat. A kék-fehér házikók és templomok, a hegyvidéki tájak, és a kék megszámlálhatatlan árnyalata minden nyaralni vágyó figyelmét felkelti, hiszen ki ne szeretne ilyen élénk színek mellett nyaralni?!
gorogorszag_kek_kupola_santorini
Görögország, Santorini
Görögország tengerpartjai csodálatos nyaralóhelyek, hol homokos, sziklás és kavicsos parttal, mély- azúr és türkizkék, kristálytiszta vízzel. Némely tengerpart kék-zászló kitüntetést kapott, melyet csak a legtisztább partú települések kapnak. Az országra az erdők nem jellemzőek, ám ahol mégis találkozunk velük, gyönyörű, festői látképekben gyönyörködhetünk. Sok hegyvidéki területet borítanak be fenyő, gesztenye és bükkfák, oliva-ligetek.
Van azonban egy Európában egyedülálló pálmafa-erdő az ország déli részén, Kréta szigetén. Görögországban 2 védett tengeri park található. A National Marine Park North Sporades a Szporádokon és a Zakynthos Marine Park a Jón-szigetek Zakynthos nevű szigetén.
A parti üdülőhelyeken kívül történelmi, régészeti és különböző kultúrális látnivalókban is gazdag az ország. A Skopelos szigeti aprócska kápolnától, mely egy, a szigetből leszakadt sziklára épült, az athéni Acropolison át a Meteorákig minden típusú helyszínt bejárhatunk itt. Ki ne hallott volna az Olymposról, vagy Spártáról? Ez Görögország. A legendák, mitológiák és a természeti szépségek hazája megkoronázva ezt a híres görög vendégszeretettel.
görög zászlót öt kék és négy fehér vízszintes csík alkotja. A kilenc sáv a “Szabadság vagy Halál” nemzeti mottó görög megfelelőjének a kilenc szótagára utal. Az kék csíkok a Szabadság szóra (E-lef-the-ri-a), míg a fehér csíkok a “vagy Halál” szavakra (i Tha-na-tos) utalnak. A zászló bal felső sarkában egy fehér kereszt látható kék háttérben. A kereszt az ortodox hitet, vagyis az ország vallását szimbolizálja. A zászló színei az ország feletti eget (fehér) és a tengert (kék) szimbolizálják.
Görögországban két nevezetes helyszín is az Unesco világörökség része: az Athosz-hegy és a Meteorák. Mindkettő önmagában is csodálatos természeti környezetben található, de ezt fokozza, hogy ezeken a helyeken kolostorok találhatók.
Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!
Oszd meg!
  • 249
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment