Halkidiki tűzveszély: riasztást adtak ki holnapra!

A holnapi napra, azaz csütörtökre vonatkozóan sajtóközleményt adott ki a görög polgári védelem, mely szerint Görögország egyes területein – beleértve Halkidiki teljes területét – nagyon magas lesz a tűzveszély! Ha bárki bárhol tüzet észlel, azonnal hívja a tűzoltókat a 199-es telefonszámon, vagy az egységes európai segélyhívószámot, a 112-t!

Előző cikkünkben számoltunk be az Evia-szigeten pusztító tűzről, de sajnos úgy tűnik, még mindig nincs vége a tűzveszélynek. A figyelmeztetések azonban már nem csak Evia-sziget lakóit érinti! Az érintett területek az alábbi, a Katasztrófavédelem által hivatalosan kiadott térképen vannak jelölve: Attika, Közép-Görögország (Evia), Észak-Égei-szigetek, Dél-Égei régió (Kikládok), Peloponnészosz régió (Korinthosz, Argolida).

Tűzveszély riasztás
Tűzbiztonsági térkép: Az érintett területek a Katasztrófavédelem által kiadott térképen

Nem ez az első tűzveszély riasztás

Június végén már volt rá példa, hogy a Katasztrófavédelem riasztást adott ki a Görögország egyes részeit érintő tűzveszélyességi kockázatot illetően. Akkor szintén érintett volt Halkidiki, és sajnos Neos Marmaras területén fel is csaptak a lángok, de azt többek között Sarti önkéntes tűzoltóinak segítségével hamar eloltották.

Tegnap előtt ismét felhívták a lakosság figyelmét a rendkívül magas tűzveszélyességi kockázatra a nagy melegek miatt. Ma újabb riasztást adtak ki a hatóságok, ezért minden kinti turistát arra kérünk, hogy fokozottan vigyázzon a környezetére. Senki ne dobjon el égő cigarettát, szemetet a természetbe! Kerüljük a szabadtéri grillezést ebben az időszakban az erdőben, és az olyan területeken, ahol száraz a fű! A holnapi napot illetően tilos tüzet rakni bármilyen okból! Ellenkező esetben a szabálysértővel szemben eljárás indul!

civilprotection.gr

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük