Zack Snyder: 300 (amerikai történelmi dráma)

Mire képes 300 katona? Bármire. Leonidasz, spártai király (Gerard Butler) háromszáz harcosával bebizonyítja, hogy nincs az a túlerő, ami biztos győzelmet jelent. Hiába özönli el a hatalmas perzsa sereg Görögországot, ő és emberei szembe mernek szállni velük. Kevesen vannak, de bátrak, mindenre elszántak és még többre képesek.

300
Leonidasz király és serege

Nem akarnak életbe maradni: ha annyi időre sikerül feltartaniuk a hódítókat, míg a görögök sereget gyűjtenek, máris győztesnek érezhetik magukat. Öngyilkosságra készülnek, de az ellenség emberi közül nagyon sokat magukkal visznek a túlvilágra. A film alapjául szolgáló képregényt az egyik legsikeresebb, legkülönösebb világú képregény-művész, Frank Miller, a Sin City,  A bűn városa szerzője készítette. A 300 különösen kemény, kegyetlen, meghökkentő képei az ő világát idézik.

(A filmet Amerikai helyszíneken és filmstúdióban forgatták.)

Eredeti Cím: 300 | Műfaj: amerikai történelmi dráma | Rendező: Zack Snyder | Főszereplők: Gerard Butler, Lena Headey, Dominic West, Vincent Regan, David Wenham | Zene: Tyler Bates | Webcím: www.300ondvd.com

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük