Wolfgang Petersen: Trója (kalandfilm, 2004)

Parisz (Oralando Bloom), a trójai hős elrabolja a spártai király, Menelaosz (Brendan Gleeson) feleségét, a világszép Helénát (Diane Kruger). A görögök sértett büszkesége bosszúra éhezik: hatalmas sereget és hajóhadat gyűjtenek, és megostormolják Trója városát. A sereget Agamennon (Brian Cox) vezeti, de a legnagyobb harcos Achilleusz (Brad Pitt) köztük. Minden hősiesség hiábavaló: a hatalmas vár ellenáll, az ostrom több mint tíz évig húzódik. Ha az erő nem segít, ravaszsággal talán sikerül a földig rombolni a büszke falakat.

Akhilleusz (Brad Pitt) a Trója c. filmből
Jelenet a Trója c. filmből

A Trója c. film forgatási helyszínei között nem szerepelt Görögország. A filmet Máltán, Mexikóban, és a londoni Ealing filmstúdióban forgatták.

Brad Pitt (Akhilleusz)
Jelenet a Trója c. filmből, Brad Pitt

Eredeti cím: Troy | Műfaj: amerikai-máltai-angol történelmi kalandfilm | Rendező: Wolfgang Petersen | Főszereplők: Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom, Diane Kruger | Zene: Gabriel Yared, James Horner

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!

One thought on “Wolfgang Petersen: Trója (kalandfilm, 2004)

  1. Magasan a kedvenc görög témájú filmem. Azóta nekem Brad Pitt – Achilleusz ( Erzsébet (Sissy) kedvence ). Ha Korfun jártok ne hagyjátok ki az Achilleion- t és nézzétek meg a győzedelmes Achilleusz grandiózus bronz szobrát, amelyet II. Vilmos császár állíttatott ( Johannes Gotz alkotása), ellensúlyozva az a a márványszobrot amely a „Haldokló Achilleusz „-t ábrázolja ( Ernest Gustav Herter 1884.) Feltétlenül nézzétek meg az ” Achilleusz diadalát ” ábrázoló nagy freskót is( Frantz Matsch alkotása). Némi ellentmondás is van a freskó és a film közt. A képen csata közben húzza Hektort a görögök legnagyobb harcosa , míg a film egy kettőjük közti párbajt mutat be……Szumma szummárum az ACHILLEION-t érdenes megnézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük