Halászfaluból üdülőhely

Mára a több, mint 1000 lakosú Sarti (Sithonia, Halkidiki, Görögország) népszerű üdülőhellyé alakult, a helyi görögök a vendéglátás területén keresik kenyerüket. Az éttermeket, tavernákat üzemeltetők zöme családi vállalkozók, néhol 10-12 éves gyerekek a felszolgálók. A halászat pedig máig fontos tényezője a falunak, hiszen a hajnalban dolgozni induló halászok nélkül a turisták nem kóstolhatnák meg a helyi halspecialitásokat, vagy éppen „tengeri herkentyűket”. A halászok életébe bepillanthatunk fakultatív program keretében, de figyelem! Ez a program nem szórakozás, a halászok itt valóban a munkájukat végzik!

Napágyak a tengerparton

Sartin alapvetően nincsenek nagy távolságok, ám ha valakinek fontos, hogy a központ közelében legyen, (vagy épp attól távol) érdemes pontosítani az információkat az utazási irodákkal. A falu tengerpartja kb. 2 km hosszú területen elterülő homokos partszakasz. A parttól szinte mindegyik szállás max. 50-200 méterre helyezkedik el, ezek közül csak néhány kivétel. A központtól legtávolabb eső apartman is maximum kb. 1 km.

A főmenü segítségével megtalálhatod a Sartin található szállásokat központra (Sarti falu) ill. a nyugisabb helyekre (Sarti beach) lebontva, de akár betűrendben is. A keresőnk segítségével rákereshez direkt egy apartman nevére is, ha nem jársz sikerrel, nézz vissza később, mert a szállásokat folyamatosan töltjük fel az oldalra, ahogyan a szállásokhoz tartozó képek darabszáma is bővül látogatóink képfeltöltő kedvétől függően. :) Előfordulhat, hogy egyes apartmanok színe a valóságban eltér a képeken látottaktól. Ez azért van, mert az apartmanokat időközönként átfestik, vagy felújítják.

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük