Hotel Barracuda (Sarti)

Sarti egyik legszebb apartmanja csendes környezetben, a központtól kb. 1 km, a parttól kb. 200 méterre helyezkedik el, egy kisebb emelkedőn. Az apartman gyönyörű mediterrán kerttel, óriási pálmafákkal és egy kisebb medencével rendelkezik, udvarát továbbá egy szoborral díszített kút ékesíti.

Az épület a főútra nyílik, de a forgalom hangja nem zavaró. A közelben közért és étterem is található. Baráti társaságoknak, családoknak különösen ajánlott. Plusz szolgáltatás: grillezési lehetőség.

Barracuda Hotel, Sarti
A Barracuda Hotel épülete (Sarti, Görögország)

Helyszín: Sarti, Halkidiki, Észak-Görögország | Figyelem! Adataink tájékoztató jellegűek, a plusz költségekről és további információkról érdeklődni az utazási irodákban, vagy a helyszínen lehet!

Tudtad?

Barracuda halAz apartman nevét egy sós vízben élő, csukához hasonló halról kapta. A trópusi és szubtrópusi óceánokban él világszerte, egyes példányok mérete elérheti akár az 1.82 métert is. A félelmetes megjelenésű halfajta hosszúkás formájú és erős állkapcsú. Állkapcsának alsó része hosszabb. A Barracuda színe sötétzöld, vagy szürke, de előfordulhatnak eltérések, pl. néhány példány uszonyai sárga színűek. A Barracudát külön-külön és csoportosan is megfigyelték már a zátonyok körül, de a nyílt tengerben is előfordul. Zsákmányára manőverezést követően meglepetésszerűen csap le. A hal sebessége eléri a 45 km/h-t is. A Barracuda mindenféle halat megeszik, a felnőtt példányok saját fajtájuk fiatal példányait is megeszik.

A Barracuda csakúgy mint a cápák, rossz hírű ragadozók. Bár az embert nem támadják meg, de képesek vele szemben megvédeni magukat, továbbá van olyan feljegyzés, amelyben e-halfaj megharapta az embert – igaz ez ritkán fordul elő. Nem jellemző, de horgászok közelében esetleg felbukkanhatnak, mivel a sérült halak vonzzák őket. A fényes, csillogó ékszerek, vagy tárgyak viszont elriasztják a Barracudát.

A Barracudát az ember filé vagy szeletekben fogyasztja. Íze erős, mint a tonhal vagy a lazac. A legnagyobb fajoknál előfordult már néhány területen egyes esetekben ciguatera ételmérgezés, erre ügyeljünk! Nigéria déli részén megfüstölik a halat és különböző leveseket készítenek belőle. A füstölés oka, hogy a frissen főzött hal nagyon puha és füstölés nélkül szétmállik a levesben.

A horgászok a Barracuda kifogásához acélhuzalt használnak a hal rendkívül éles fogai miatt. Csalinak goggle eye, blue runner, threadfin (greenie), szardínia, vagy más fajtájú halat használnak. Aki kedvet kapott, de nem horgászott még Barracudát, vegye figyelembe, hogy a hal erőszakosan dobálja magát, szabadulni akar, ami veszélyes lehet erős fogai miatt!

Ezzel együtt a búvárkodás sem egy rossz dolog, Kalamitsi egy igazi búvárparadicsom.

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!

38 thoughts on “Hotel Barracuda (Sarti)

 1. Itt voltunk először, szóval nekem ez az egyik „leg”! Gyönyörű udvara van, csendes és nagyon szép az épület. A teraszunk mellett volt egy citromfa, éjszakánként oda tértek nyugovóra a fecskék és ott aludtak. Olyan csendben tették mindezt, hogy csak az utolsó napok egyikén vettük észre őket. Napközben sokat „fecsegtek”, de estére eltűntek. Mostmár tudjuk, hogy hová. Nagyon aranyosak voltak. :) Az viszont nagyon nem tetszik, hogy sárgára lett festve az épület! Fehéren sokkal szebb volt!!!

 2. Én is most küldtem vissza a szerződésemet, az egyik példány nálad marad! A szerződésen kívűl egy „Voucher” nevű valamit fogsz kapni, illetve az utazáshoz szükséges papírt. (buszjegy) Telefonon nekem azt mondták, hogy a Vouchert (a szállás elfoglalására jogosító papír) a teljes összeg befizetése után küldik ki, a buszjegyet nem tudom, azt ha jól emlékszem, az utolsó héten. Az az igazság, hogy így, postán még mi sem intéztük a dolgot, hanem az Expressz Travelnél fizettünk be. (Ők a Retour közvetítőirodája) A fent írtakon kívűl nem tudok más visszaigazolásról, de szerintem ha kérsz, biztos küldenek!

 3. littlehope!
  visszaküldtem a szerződést a Re-Tournak, fognak valami visszaigazolást vagy valmit küldeni?

 4. A weblapjukon nem látok ilyet, de azért a biztonságért nézd meg te is: a kezdőlapon nincs Re-Tour, de ha gondolod, hívd fel őket: 82/511-583, 20/575-9663 (az második szám ügyeleti telefonszám)

 5. littlehope!
  Köszi a gyors választ.Még egy kérdés:Retour foglalkozik Thassossal, mert az lenne a 3.hetünk, és jó lenne egy irodánál foglalni a szállást az egész nyaralásra.Köszike

 6. Szia rudiandi! A 4 fős apartmanokban 2 külön szoba van, és erkély is van! Ágyneműt adnak. (mondjuk ha jól emlékszem, mindössze egy lepedő volt a takaró, de volt pokróc is) Az ingyenes turnus csak abban az esetben érvényes, ha velük utazol, busszal. Az utazási kiállításon márciusban bizti ott lesznek, mert tavaly is ott voltak! A kedvezményről viszont nem tudok, kérdezd meg ezen a címen: retour@enternet.hu

 7. littlehope!
  Mi az idén egy 3hetes nyaralást tervezünk ebből 2hét Sarti lenne.Légyszí ha tudod írd meg, hogy a Barracuda apartmanba a 2 szobás 4fősök egybe nyilnak vagy külön?van-e erkély?adnak-e ágynemüt és huzatot? érvényes-e az első hét ingyenes akkor is, ha saját kocsival megyünk és főszezonban?
  Nem tudod-e, hogy a re-tour az utazás kiállításon márciusban ott lesz-e,és ad-e kedvezményt?MInden érdekel légyszi írj.Köszike!

 8. Edény, tányér, evőeszköz van, ami kellhet:
  konyharuha, esetleg szalvéta, wc-papír azt hiszem volt, de nemárthat az utánpótlás. Ja, és szemeteszsák. Rendes wc van ugyan, de a papírt nem szabad a wc-be dobni. Ezért a szemeteszsák csakúgy, mint a wc-papír van az apartmanban, de nemárt vinni! Egyenlőre ennyi jutott eszembe, ha felmerül még valamilyen kérdés, nyugodtan írj!

 9. már csak egy kérdés: milyen a felszereltsége a barracudának? mit vigyünk ami nincs?

  én is irtó lusta vagyok, de az asszony úgyis ki fog rángatni sétálni:)

 10. Köszi a tájékoztatást, örülök, hogy sikerült! :)
  A Barracuda kb. 1 km a város központjától. Én iszonyatosannagyonhihetetlenül lusta vagyok, de ott annyi kell, külön jó, szerintem. Elkülönül a nyüzsitől, de én éppen ezért szeretem! És ha egy kicsit sétálni kell, az külön jó, mert itthon a városi rohanó életben ezt úgysem teheted meg. Ott pedig végigsétálsz a parton.. hmmm, asszem, öltözök!!

 11. nah beszéltem velük tegnap, küldik a csekket :)
  szeptember 6-ra megyünk, arra volt hely bőven.
  Most már csak ki kell várni :(
  A barraguda nincs nagyon messze a parttól?

 12. Köszönöm az infot, nem hívtam fel őket, mivel sajna nekünk nem megfelelő az időpont.

 13. Lécci ha felhívod őket, írd majd meg, hogy van-e még hely, hogy mások is tájékozódjanak! Köszi! :)

 14. Szia Nelli! Szó szerint!!! Abban az esetben, ha a Re-Tourral utazol, az első turnusban csak a buszjegyet kell fizetned!
  Az ára: 20.900 Ft oda-vissza/fő. Csak minél előbb le kell foglalni, mert már most nagy az érdeklődés! Az Utazási Irodák menüben keresd a Re-Tour Utazási Irodát! :)

 15. Szia Littlehope!
  Hogy értetted azt, hogy az első hét ingyenes? Tudnál erről bővebb információt adni? Előre is köszi

 16. köszi, azt hiszem holnap fel is hívom őket.Aztán már semmi nem állíthat meg Sartiig:)

 17. Háát.. repülővel is lehet menni, csak nem óccsó :(( A Ret-our Scania Irizar buszokkal utaztat.
  Én már kapom a csekket, azért foglaltam már most, mert a Re-Tournál az első hét ingyenes. Hogy érdemes-e már most foglalni, ez attól függ, mennyi a jelentkező. Ha nem lenne ingyenes a szállás, akkor max. március-áprilisig húznám, de tovább biztos nem.

 18. köszi a választ, a re-tour busza milyen? igazából az egyetlen dolog ami nem tetszik Sartiban, hogy 1napot kell buszozni:(
  még egy kérdés: mennyire előre érdemes szállást foglalni? kora van még ezzel foglalkozni?

 19. Szia qwerty! :) Ha nem szereted a tömeget, akkor mindenképpen jól választottál, mert Sarti nem az a napernyős hely… :) Persze a főszezon az főszezon… A légkondit tudomásom szerint csak helyszínen kell fizetni, úgyhogy ezt úgyis ott fogod tudni eldönteni, hogy van-e rá szükséged. Úgy hallottam, hogy szeptembernen ugyanúgy jó idő van.. A Re-Tourról rosszat nem tudok mondani, szeptemberben ugyan már nincs főszezon, de a Re-Tournál pl. a turnusok májustól októberig vannak, az nyár elején és végén a legolcsóbbak, a nyár közepén pedig a legdrágább. Tekintve, hogy a nyár végén olcsóbb a nyaralás, gondolom akkor több a turista is, de érdekes, hogy ez pl. júniusra egyik évben sem volt jellemző, amikor mi voltunk.

 20. sziasztok! két napja találtam képeket Sartiról és annyira megtetszett hogy ide elmegyünk idén, ha valaki nem mond valami nagyon rosszat gyorsan :)
  Lenne pár kérdésem:
  szeptemberben légkondis szállást érdemes? A Re-Tour utazási irodát és a barracuda apartmant gondoltam, jót olvastam róluk, rossz tapasztalata van vkinek? milyen hamar érdemes lefoglalni a szállást? Mennyien vannak szeptemberben? Nem szeretem a tömeget:)

 21. Szia Mike! A Barracudába a Re-Tour Utazási Irodával tusz eljutni, ha velük (-busszal) mész, akkor ők elvisznek odáig, előtte tesznek le. Amúgy a Barracuda egy apartman, képeket találsz a Fotók menüben. Szerintem az egyik legszebb apartman! Ha repülővel mentek, szükségetek lesz a transzferre, mert a gép gondolom Thessalonikiben?! tesz le, ami Sartitól 100-130 km-re van. Autóval könnyű dolgotok lesz, mivel Sartiban egy főút van.

  A Barracudában 2-4 fős stúdiók vannak, a 4 fős 2 szobával + 1 konyhával rendelkezik, de egylégteres konyha van a 2-3 fős stúdiókban is. Teraszok, pálmafák, szökőkút az udvarban, a hátsó udvarban grillezési lehetőség. Az apartman a tengerparttól 100-200 méterre, Sarti központjától 800-1000 méterre található. A közelben van étterem, illetve közért is. Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha valamit kihagytam volna, szólj nyugodtan! :)

 22. Sziasztok! A Barátnőmmel tervezgetjük, hogy Görögországba megyünk nyaralni mondjuk egy hetet. Többen említettétek ezt a Barracuda nevű apartmant, hotelt vagy nem is tudom mi is ez. Tudnátok kicsit reklámozni nekem? Mármint hol is van, mennyibe kerül és hasonlók. Jah és, hogy hol is van egészen pontosan, mivel közelíthető meg? Repcsi autó? (bár a 21 áves Passatommal nem biztos, hogy neki merünk vágni:-)) Köszi! [Mike]

 23. Üdvözlöm a fórum olvasóit.Mi baráti társasággal három éve járunk ugyanabba az apartmanba,panasz mentesen. A klímára nem számolnak felárat mert nincs, de nincs is rá szükség. Az apartman minden szobályában akár ebéd után is nyugodtan lehet pihenni.
  A hangolat tiszta családias , egy idősebb házaspár vezeti.
  Lesték minden kívánságunkat és
  a fizetéskor a nyaralás végén még az árakat is lefele kerekítették.Volt eset mikor felébredtünk a kilincsre fel volt akasztva friss paradicsom paprika.
  Egy pár alkalommal óriási grillpartit csináltunk és megleptek mindig minket valami Görög specialitással.
  Ha valaki kíváncsi valamire privátban szivesen válaszolok mindenre.
  Feltölteném a képeket is valahova mert megéri megnézni.
  Hihetetlen dolgokat csináltunk , szerintem a legtöbb polipot a haverom fogta azon a két héten , mert valami száztízéves öreg halász elárúlta neki a titkát.
  Jövőre (idén is)ebből akar megélni.
  Az emberek mentalitása hihetetlen soha nem idegesek.
  Ja nem akarom reklámozni nem írom az árakat de szerintem Piripócspusztán ötször drágább minden.
  Nem is tudom úgy leírni az élményeimet ahogy vólt mert
  túl sűrűn történtek az események.
  Eljutottam odáig , hogy tiszta lelkibeteg vagyok hazautazáskor , oda kéne költözni.

 24. Mi is a földszinten laktunk,a második szoba,azaz a középső volt a miénk.Imádtam ott lakni!
  Sajnos nekünk csak egy hét volt a nyaralás,de megfogadtam,legközelebb két hénél kevesebb időre még véletlenül sem megyek,ha egy módom lesz rá.
  A citromfa mellett egy narancsfa áll-legalábbis 2003-ban még az volt-,ezt a gondnok mondta,drága ember,nagyon bírtam.A képeket meg nagyon köszönöm!

 25. Najó, hát abban nincs semmi – fecske itthon is van. Csak nem karnyújtásnyira. Mi két hétig voltunk a Barracudában, és már bőven a második hetet töltöttük ott, mikor észrevettük, hogy azok a fecskék ott alszanak mellettünk, a fán. Mi földszinti szobában voltunk, és a teraszunk előtt volt egy citromfa. Az mellett nemtom milyen fa volt, de láttunk rajta 4-5 fecskét. :)
  Majd teszek fel róla képet! Olyan édik voltak! Delfint viszont mi se láttunk :(

 26. Szia littlehop!Sajnos nem és delfineket sem láttam.De remélem jövőre pótolni tudom a mulasztást.De jó nektek,láttatok fecskéket:)

 27. Pontosan! Egy hatalmas egésznapos lubickolás, kirándulás után jól esik a Barracuda teraszán ücsörögni a rengeteg pálmafa között. Te találkoztál a fecskékkel?

 28. Szia Littlehop!
  Már azt hittem elvesztetek,senki nem válaszol nekem.Igazad van,valóban nem az apartaman a lényeg,de ez annyira szép környezetben van,hogy muszáj megismernie mindenkinek!

 29. Szia timi! :) Örülök, hogy nem vagyok ezzel egyedül! Szerintem egyébként az apartman a legkevesebb egy ilyen szupi helyen, de ez magánvélemény. Ha jól akarom magam érezni, akkor jól is fogom. De azért kiállok a Barracuda mellett!

 30. Kedves littlehop!Egyetértek veled,szerintem is Sarti legjobb és leggyönyörűbb apartmanja a Barraguda és jó szívvel ajánlom én is mindenkinek.

 31. A Barracuda Sarti legjobb és leggyönyörűbb apartmanja szerintem!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük