Görög paprikás fetakrém (Τυροκαφτερη) Tirokafteri

A Tirokafteri (τυροκαφτερή) vagy másnéven htipiti egy Görögországban és a környező országokban is elterjedt szendvicskrém. A készítmény összetevői régiónként változó, de leggyakrabban az alábbiakat használják hozzá: feta sajt, esetleg más sajttal kombinálva, csípős paprika, pl. piros cseresznyepaprika, sült paprika, olívaolaj, citromlé, fokhagyma, joghurt, oregánó.

A Tirokafterit kis tálból, magában, vagy meleg pitával fogyasztják. A Tiroktaferit Görögországban üzletekben, készen is lehet kapni, de az elkészítése is nagyon könnyű!

A Tirokafteri hozzávalói:

  • 1 db zöldpaprika
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 evőkanál görög joghurt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 ek citromlé
  • 2 kk petrezselyem

A Tirokafteri elkészítése:

A zöldpaprika héját a tűzhely fölött megpirítom. Igazából fekete, szenesre kell sütni minden oldalon. Amikor kész,  egy kis időre egy tálba rakom, lefedve alufóliával. A paprika héja így megpuhul a gőztől és könnyen lehúzhatóvá válik. Miután megszabadítottam a paprikát a héjától, apró kockákra felaprítom a paprikát. Villával hozzátördelem a feta sajtot, hozzáadom a petrezselymet, a joghurtot, az olívaolajat és a citromlevet. Miután jól összekevertük a krémünket, rakjuk be a hűtőbe pár órára, azután kenyérre kenve fogyasztható, de pirítóssal is nagyon finom!

Valaki fokhagymát is rak a krémbe, de mi azt meghagyjuk a tzatzikihez… :) Jó étvágyat kívánunk! Kali Orexi!

Küldd be nekünk te is görög fetás ételrecepted!

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük