Nyaralás Görögben?

Görögország szerelmesei aggódva nézzük a híreket, kíváncsian, hogy az aktuális politikai helyzet milyen hatással lehet a nyaralásunkra. Merjünk utazni vagy inkább maradjunk itthon? Ha a kellő óvintézkedéseket megtesszük, ugyanúgy gondtalan lehet a nyaralás, mint eddig.

Készüljünk fel arra, hogy bankkártyával nem biztos, hogy minden helyen tudunk fizetni. Fennakadások főleg az állam által üzemeltetett helyeken fordulhat elő. Autópályadíjat, múzeumi belépőt csak készpénzzel lehet fizetni. De szerintem ez sokaknak nem biztos, hogy újdonság, mivel a görögök annyira nem szeretik a bankkártyás fizetést.

Turisták a görög tengerpartnál
Turisták Szárti felett, a Szitónia félszigeten

A politikai bizonytalan helyzet miatt sokan visszamondják az utat, ezért valószínű, hogy ebben az évben nem lesznek annyira zsúfoltak az üdülőhelyek.

Utazás előtt azért érdemes megnézni a neten, hogy a város környékén, ahová készülünk, számíthatunk-e valami váratlan dologra. Ez egyéb esetben is érdemes megtenni, így nem maradunk le a helyi kulturális rendezvényekről, ünnepekről, vásárokról. Ezek sokkal többet megmutatnak az országból, mint ha egész nap a várost járjuk.

Egyebekben nem változott semmi. A görögök ugyanolyan vendégszeretők, az ételek íze sem változott, a tenger továbbra is hihetetlenül kék és ragyog a nap. Tehát nincs semmi, ami miatt az utazást el kellene halasztani.

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük