Esküvő Sartin

Sarti mindenkinek jó élmény, hát még azoknak a fiatal pároknak, akik a boldogító igen kimondása után, a nászút alkalmával jutnak el Sartira. Minden nő szereti az ékszereket, mi lehet hát nagyobb öröm annál, mint egy eljegyzés a kedvenc üdülőhelyünkön? Sőt, ha elég merészek vagyunk, mi lenne, ha Sartin tartanánk meg az esküvőt? – Az alábbiakban ezt a kérdést próbáltuk megválaszolni a Sithon Travel segítségének köszönhetően.

Fiatal házasok a paradicsomban

Amennyiben az utasok nem ortodox vallásúak, abban az esetben csak polgári esküvőjük lehet. Elsősorban a helyi polgármesteri hivatalban – tengerpartira nem kaptunk engedélyt.

A szükséges dokumentumokat legkésőbb 10 nappal az utazás előtt el kell juttatni a helyi anyakönyvi hivatalba. Ha az utasok nem tudnak a helyszínre 10 nappal előtte elutazni, akkor a párnak egy meghatalmazást kell írnia a partner felé, hogy intézkedhessenek. Az esküvőhöz 2 tanúra lesz szükség, akiket a helyszínen is lehet toborozni – útlevéllel kell rendelkezniük. A házasságkötés nyelve a görög – tolmács kell.

Szükséges dokumentumok:

  • születési anyakönyvi kivonat eredeti példánya és a görögül lefordított másolat a külügyminisztériumi (Aposille) pecséttel ellátva.
  • igazolás a lakhely szerinti illetékes közigazgatási hivataltól, hogy nincs kizáró oka a házasságkötésnek (házassági tanúsítvány) – görögül lefordított másolat (Adia Gamou) külügyminisztériumi pecséttel (Aposille) ellátva

Ha érintett valamelyik fél, akkor a következő dokumentumok is kellenek:

  • elvált fél esetén válási igazolás (érvénytelenített házassági anyakönyvi kivonat)
  • özvegy esetén halotti bizonyítvány – eredeti példány és görögre lefordított másolat külügyminisztériumi (Apostille) pecséttel ellátva

Esküvői ügyintézés – tájékoztató jellegű árakkal

  • Görög hivatalos okirat (Paravolo) „házasságlevél” kb 60-70 EUR/fő (helyszínen fizetendő). Maga a ceremónia általában ingyenes, de ez városoktól függően változhat (25-60 EUR/FŐ)
  • Fordítás a ceremónia alatt 60-100 EUR

Az adatok tájékoztató jellegűek! Köszönjük a képeket a Sofia Haus-nak!

www.haus-sofia.com

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!

2 thoughts on “Esküvő Sartin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük