Narancspart (Kavourotripes)

Sartitól alig 10 km-re található. A Narancspart azért érdekes, mert ha az idevezető úton végigsétálunk és meglátjuk ezt a fehér sziklás partot, egy pillanatig úgy érezhetjük, mintha csak a Karib-tengeren lennénk. A homok (vagy inkább só-törmelék, vagy apró kavics) itt fehér, a víz pedig türkizkék. A búvárkodásra is alkalmas hely minden képzeletünket felülmúlja! Színes halak, polipok, medúzák, tengericsillagok és rákok közelébe kerülhetünk itt a víz alatt, sőt, állítólag volt már, aki látott itt delfint is!

A Narancspart érdekessége a színein kívül az a pár szobor, amelyet egy helyi szobrász kedvtelésből faragott a parti sziklákból, és állítólag még ma is faragja a szobrokat… A sziklás részeken ajánlott a papucs használata, mert a tengerisünbe lépni veszélyes! A sün tüskéi szilánkra törnek a talpunkban, amit az orvos is csak nehezen tud kiszedni.

Folyadékot, ételt, naptejet vigyünk magunkkal, mert bár a Narancsparton van büfé, sosem lehet tudni… Fontos tudni továbbá, hogy a Narancspart egy része naturista hely, de hely van bőven mindenkinek! A Narancspartot Sartiról autóval érdemes megközelíteni, de robogóval is oda lehet jutni. A gyakorlott túrázók gyalog is eljutnak, de aki nincs hozzászokva a gyalogláshoz, nem ajánlott ezt a távot gyalog megtenni. A távolság nem lenne probléma, de sok az emelkedő, emiatt többnek tűnik az út, a napszúrás veszélyéről nem is beszélve! A legcélszerűbb megoldás a bérelt autó, motor, illetve ha nem rendelkezünk jogosítvánnyal, kérjünk segítséget a helyi utazási irodától, akinél be lehet fizetni egy ilyen útra!

Hogy miért épp Narancspart (Portokali Beach) lett e-csodálatos vidék neve, azt nem lehet tudni, de a közelben több partot is gyümölcsökről neveztek el, ilyen pl. a Kókusz Part, a Banán Part, a Körte Part, és még sorolhatnánk…

A görögök a Narancspartot Kavourotripes -nek, vagyis „ráklyukak” – nak is nevezik, vélhetően a vízformálta, helyenként lyukacsos, hófehér szikláknak köszönhetően.

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük