Porto Karras

A Porto Karras nyaralóközpont Sithonia félsziget nyugati oldalán található, az 1970-es években épült, tulajdonosa John Karras. A nyaralóközpont Thessalonikitől 120 km-re, dél-keletre, Neos Marmaras-tól kb. 3 km-re található. A 4500 holdas területen található a legnagyobb magán-kikötő Észak-Görögországban, amely minden évben megkapja a kék zászló kitüntetést!
A komplexum három felújított luxus szállodával rendelkezik, emellett golfpálya is található itt, de további szórakozási és sportolási lehetőségek is adottak itt, a kosárlabda, labdarúgás, lovassport központjában.
Itt található továbbá Dél-Kelet-Európa legnagyobb Thalasso gyógyfürdője, továbbá egy szabadtéri színház, kaszinó és még sorolhatnánk. Chalkidiki évszázadok óta a zöldellő borvidékek és az  olívaligetek földje. A Toroni, Acanthus és Olympus nevet viselő borok az egész világon ismertek és sok említést tesznek róluk az elmúlt korokban. Ezek a borok voltak a mai Mt. Meliton lejtőin termő elismert VDQS (Eredeti megnevezésű, Minőségi Borok) elődei. Giannis Carras-tól 1960 körül jött az ötlet, hogy újraindítja ezen a területen a termelést, úgy döntött, hogy felhasználja az összes lehetséges és értékes hozományt, hogy a természet adta Mt. Meliton egyedülálló lejtőin bort termelhessen.
Az első szőlőtőkéket és olíva ligeteket 1965 elején ültették. Közben megkezdődtek a  munkálatok, a komplex idegenforgalmi újítások, melyek kapcsolódtak Domaine Porto Carras-sal. A komplexum létrehozása forradalmi változást jelentett Görögország szálloda- és bortermelési ágazatának. Porto Carras 17.630 hektáron fekvő terület, 130.000 négyzetméternyi turista létesítményekkel, 9 km hosszú tengerparttal, 25 privát öböllel, beleértve a Görögország legnagyobb, 4.750 hektár méretű borvidékét, kb. 50.000 olíva fát is beleértve. Az üdülőtelepnek saját kikötője, helikopter fel- és leszállóhelye van, így a vendégek saját hajóval, helikopterrel is érkezhetnek.

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük