Görög vendéglátóhelyek

Mindenki álma a tengerparti tavernában koktélt iszogatni… Sartinak 1 főutcája van, amely végigvezet a falun. A főutcán több étterem is található, változatos kínálattal, a helyi halételektől a rántott-húsig. A főutcát elhagyva, a tenger felé eső oldalon található a parti sétány, Sarti másik utcája, ahol az étkezésre lehetőség van. Található itt pizzéria, palacsintázó, cukrászda, kávézó, koktélbár, stb. Sarti mindkét utcája a főtéren ér véget, ahol további élelmiszerboltok és ajándéküzletek csábítanak a vásárlásra.

A főtérhez közel Sarti központjában található minden szükséges szolgáltatás is, itt helyezkedik el pl. a Nagyboldogasszony Templom is, melynek tornya éjszaka kék fénnyel van kivilágítva.

Sarti Konga 2003
Konga Beach Bar, Sarti 2003

A Turista információ, illetve a kitelepített magyar idegenvezetők irodája megtalálhatóak a főtéren és a főutcában is. Több utazási iroda van, tehát van választék! Szintén ezen a részen találhatóak az Internet-kávézók, az autó- és robogó kölcsönzők, az orvosi rendelők, a gyógyszertárak és a buszmegálló. A buszmegállónál található egy postaláda is.

Bár nappal Sarti elég „kihaltnak” tűnhet, este új élet kezdődik a faluban! Lassan megtelnek a tavernák a turistákkal, a főutcában folyamatos a jövés-menés, vásárlás, s mindeközben a fiatalok készülődnek az esti bulira. Az utazási irodák az újonnan érkezett turisták tiszteletére „Welcome Party”-t, – vagy ha úgy tetszik, ismerkedési estet – rendeznek, melyet néhány éve még a Macedónia épületében tartottak, később a Mojito adott helyet a bulinak. A buliban mindenféle zene hallható, a görögtől a magyarig, igazi örökzöldek és különlegességek!

Frappé a görög tengerparton

Görögország mediterrán éghajlatának köszönhetően a nyár; főleg a július és az augusztus itt forró és száraz. Ez megnehezíti a kereskedők és a vendéglátók munkáját, ezért a görögök bevezették az ún. sziesztát, amely a legmelegebb időben történő pihenést jelenti. Ez 13:00-18:00-ig tart, ilyenkor bezárnak a boltok és visszavonulnak a görögök pihenni.

A sziesztaidő lejártát követően újra elkezdődik a hajtás, és este ismét munkába állnak. Kb. éjjel 11-12-ig dolgoznak a vendéglátósok, ill. van pár hely, ami tovább is nyitva tart, ha van vendég. A görögök a sziesztát csakúgy, mint az éjszakai pihenést fontosnak tartják és érthető módon nem szeretik a hangoskodó turistákat, mivel ők másnap nem a tengerparton töltik a napjukat, hanem a munkában. Ezért arra kérünk mindenkit, hogy tartsuk be a görög szokásokat és próbáljunk csendesen vígadni, hogy a méltán híres görög vendégszeretet továbbra is megmaradhasson!

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!

One thought on “Görög vendéglátóhelyek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük