Száraz és repedt a sarkad? Íme a megoldás!

Különösen a nyári hónapokban sarkunk nagyon könnyen megkeményedik és szárazzá válik. Ez nem csak csúnya, de fájdalmas is lehet. Továbbá van annál csúnyább, mint amikor kedvenc szandálunkban egy elhanyagolt sarok kukucskál? Nem hiszem…

Mit kell tenni ahhoz, hogy mindezt elkerüljük? Dörzsöljük habkővel, reszeljük gyakran, és természetesen használjunk hidratáló krémeket. Ha a legrosszabb mégis megtörtént, aggodalomra nincs ok!

Nem szükséges a legdrágább szépségápolási szereket megvásárolni ahhoz, hogy eredményt érjünk el lábaink ápolását illetően, hiszen a nap mint nap kapáló elődeink sarka sokkal jobban igénybe volt véve, mint a mai emberé, mégis túlélték valahogy a lábfájást.

Van olyan megoldás, amely természetes anyagokból származik, és amely megtalálható minden háztartásban! Lássuk a “csináldmagad” kezeléseket, hogy megoldjuk a problémát! További praktikákat is örömmel fogadunk hozzászólásodban!

Félbevágott citrom

Bár nálunk sem a citrom, sem az olívaolaj nem tartozik az olcsó árkategóriájú termékek közé, a görög Ourlife ezt a két terméket ajánlja a megrepedt sarkak ápolására. Lehet, hogy nem olcsó megoldás, de a drága, mákás

Érdemes figyelni az akciókat, mert van, hogy a citrom olykor drága árának akár ötödéért is megvásárolható!

1. Citrom

A citrom segít eltávolítani az elhalt sejteket. Vágj félbe egy citromot, és dörzsöld be a sarkad az egyik felével. A másik sarkad a citrommásik felével. Ezután facsard bele mindkettőt egy lavorba, amit engedj fel forró vízzel, és áztasd benne a lábad kb. 20 percig. Öblítsd le és dörzsöld le a nem kívánt bőrt habkővel.

2. Olívaolaj

Ha a sarkad túl fáradt, kend be elegendő mennyiségű olívaolajjal, azután viselj zoknit! Aludj a zokniban reggelig, azután áztasd szódabikarbónában a lábad! Ne felejtsd el ezt időközönként megismételni!

A repedt sarokra továbbá egyenlő arányban összekevert cukor és olívaolaj keveréke is használható, dörzsöld ezt a sarkadra. Végül pedig használjunk hidratálót!

ourlife.gr

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.