Készíts olyan gírosz tálat, amilyet Szártin ettél!

Szárti (vagy Sarti) nappal kihalt, sziesztától csendes utcái éjszaka felébrednek. A tengerparti sétányon lődörögve minden érzékszervünk bekapcsol. Fülünkkel a tenger hullámainak moraját és a sirályok énekét halljuk, szemünkkel a hangulatvilágítások fényében fürdő pálmafák leveleit látjuk, a szaglásunkat pedig táncra perdítik a tavernákban felszolgált görög ételek; a gyros, a sült hal mennyei illata…

Az alábbiakban annak a gírosznak a receptjét találod, amit kint ettél. Készítsd el velünk, indítsd el kedvenc görög zenédet, kezdj el enni és csukd be a szemed! Mi is ott vagyunk, a másik asztalnál! :)

A mi hatodik érzékünk egy megmagyarázhatatlan vonzerő, egy „szerelem első látásra”, amit azóta érzünk Szárti iránt, amióta először betettük oda a lábunk. Csapjuk be a hatodik érzékünket és higgyük el néhány perc erejéig, hogy odakint vacsorázunk! Jó étvágyat mindenkinek!

Gírosz tál, Mythos
Görög gyros tál, Mythos sör

A görög gyros tál hozzávalói 2 személyre:

  1. 3 db csirkemell
  2. gyros fűszerkeverék
  3. 1 dl tej
  4. 1 db paradicsom
  5. 1 fej fehér hagyma
  6. 1 db kígyóuborka (mi fürtös uborkát használtunk)
  7. 1 kg burgonya a körethez
  8. olívaolaj a sütéshez
  9. tzatziki

A görög gyros elkészítése:

  1. Kb. 1 kg burgonyából sültkrumplit készítünk. (Haladók az 5. ponttal egy időben is megsüthetik a krumplit!)
  2. Ha tálaláskor tzatzikit is szeretnénk akkor előre elkészítjük azt is. (Tzatziki recept)
  3. A csíkokra vágott húst megfűszerezzük és összekeverjük a gyros fűszerrel.
  4. Ráöntjük a tejet és ezt is hozzákeverjük a húshoz. Az egészet egy órára a hűtőbe tesszük.
  5. A pácolt csirkehúst kevés olívaolajon megsütjük.
  6. Amíg a hús sül, felkarikázzuk a hagymát, a paradicsomot és az uborkát.
  7. A tányér szélein elhelyezzük a zöldségkarikákat, majd a sültkrumplit és végül középre a húst. A görögök valamilyen szószt is raknak hozzá, a videóban mi a legnépszerűbb tzatzikit tálaltunk a gyros tálhoz.

KALI OREXI!

Oszd meg! Köszönjük, hogy értékeléseddel segíted a munkánkat! Kommentelni a lap alján tudsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük