Szárti (vagy Sarti) nappal kihalt, sziesztától csendes utcái éjszaka felébrednek. A tengerparti sétányon lődörögve minden érzékszervünk bekapcsol. Fülünkkel a tenger hullámainak moraját és a sirályok énekét halljuk, szemünkkel a hangulatvilágítások fényében fürdő pálmafák leveleit látjuk, a szaglásunkat pedig táncra perdítik a tavernákban felszolgált görög ételek; a gyros, a sült hal mennyei illata…
Az alábbiakban annak a gírosznak a receptjét találod, amit kint ettél. Készítsd el velünk, indítsd el kedvenc görög zenédet, kezdj el enni és csukd be a szemed! Mi is ott vagyunk, a másik asztalnál! :)
A mi hatodik érzékünk egy megmagyarázhatatlan vonzerő, egy „szerelem első látásra”, amit azóta érzünk Szárti iránt, amióta először betettük oda a lábunk. Csapjuk be a hatodik érzékünket és higgyük el néhány perc erejéig, hogy odakint vacsorázunk! Jó étvágyat mindenkinek!

A görög gyros tál hozzávalói 2 személyre:
- 3 db csirkemell
- gyros fűszerkeverék
- 1 dl tej
- 1 db paradicsom
- 1 fej fehér hagyma
- 1 db kígyóuborka (mi fürtös uborkát használtunk)
- 1 kg burgonya a körethez
- olívaolaj a sütéshez
- tzatziki
A görög gyros elkészítése:
- Kb. 1 kg burgonyából sültkrumplit készítünk. (Haladók az 5. ponttal egy időben is megsüthetik a krumplit!)
- Ha tálaláskor tzatzikit is szeretnénk akkor előre elkészítjük azt is. (Tzatziki recept)
- A csíkokra vágott húst megfűszerezzük és összekeverjük a gyros fűszerrel.
- Ráöntjük a tejet és ezt is hozzákeverjük a húshoz. Az egészet egy órára a hűtőbe tesszük.
- A pácolt csirkehúst kevés olívaolajon megsütjük.
- Amíg a hús sül, felkarikázzuk a hagymát, a paradicsomot és az uborkát.
- A tányér szélein elhelyezzük a zöldségkarikákat, majd a sültkrumplit és végül középre a húst. A görögök valamilyen szószt is raknak hozzá, a videóban mi a legnépszerűbb tzatzikit tálaltunk a gyros tálhoz.
KALI OREXI!